Preventiebijeenkomst voor ondernemers: 'Laat je niet overvallen'

8 maart 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Om ondernemers en hun medewerkers te leren wat zij zelf kunnen doen om het risico op een overval, geweld en agressie te verkleinen, houden de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Bunnik samen met de politie, het Openbaar Ministerie en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) een gratis preventiebijeenkomst 'Laat je niet overvallen'. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 26 maart in het Cultuurhuis Doorn.

Een overval, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen. Denk aan organisatorische maatregelen, zoals gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera's of een afroomkluis voor bankbiljetten zijn daarbij een hulpmiddel.

Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers in workshops van 45 minuten alles over overvalpreventie en wat te doen als het toch gebeurt. Ook leren zij hoe om te gaan met winkeldiefstal en agressie. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen aan de gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en het HBD en is er een informatiemarkt met organisaties gespecialiseerd in preventie en veiligheid.

Datum: dinsdag 26 maart. Tijd: 19.00 uur tot 22.00 uur (inloop met broodjes vanaf 18.00 uur). Locatie: Cultuurhuis Doorn, Kerkplein 2. Aanmelden voor dinsdag 19 maart via www.laatjenietovervallen.nl.

advertentie
advertentie