Thema-avond over Voedselbank in de Michaëlkerk

4 maart 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Sinds de stichting van de Voedselbank in de regio Utrechtse Heuvelrug zijn er steeds zo'n dertig huishoudens afhankelijk van de hulp van deze organisatie. Over het werk van de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug is er een thema-avond op woensdag 13 maart in het Michaëlhuis aan het Kerkplein in Leersum. Op deze tweede woensdag van maart houdt de Michaëlkerk de bidstond voor gewas en arbeid. De thema-avond begint om 20.30 uur, in aansluiting op de kerkdienst.

Fabiënne Soer, Leersumse en in het bestuur van de Voedselbank coördinator voor de vrijwilligers, vertelt over het werk van de Voedselbank en de manier waarop dat werk wordt aangepakt: ,,De hulp die wij geven is er altijd op gericht mensen zo snel mogelijk weer onafhankelijk te maken."

De kerk organiseert de avond in het besef dat kerken en maatschappelijke organisaties elkaar bij de bestrijding van armoede kunnen versterken. Daarom ook organiseren in Leersum de protestantse gemeenten van de Johanneskerk en de Michaëlkerk samen met de katholieke Andriesparochie in de weken voor Pasen een actie ten behoeve van de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug.

Alle belangstellenden zijn welkom. De toegang vrij. Meer informatie op www.pknleersum.nl

advertentie
advertentie