Ondernemend Heuvelrug: 100 jaar Van Brenen

7 maart 2013 om 00:00 Ondernemend

Sinds 1974 is het dan ook de mode waar het bedrijf om draait. ,,De eerste jaren heb ik op de Doornse markt gestaan om er meer bekendheid aan te geven. De winkel ligt immers niet in de loop van het centrum.” Dat laatste heeft ook z’n voordelen. Parkeren voor de deur is geen probleem. ,,Dat is vooral handig voor de grote groep oudere klanten die we hebben. Zij kunnen uit de auto stappen en naar binnen. Daar staan stoelen klaar, zelfs in de paskamer. We tonen graag onze praktische en leuke kleding sets en helpen zo nodig in de paskamer met passen. Wat dat betreft heerst hier echt nog de servicementaliteit van een dorpszaak.”

DOORN - Een eeuwfeest voor Van Brenen Textiel aan de Van Bennekomweg 42 in Doorn. Wat in 1913 begon met een kruidenierszaak op het naast de huidige winkel gelegen terrein, is uitgegroeid tot een kleding speciaalzaak voor de regio. Met Nanny Baggerman-van Brenen staat de derde generatie aan het roer. ,,Toen ik in 1970 in de zaak kwam, kwamen ook de grote supermarkten in zwang. Daar konden we niet tegen concurreren. Bovendien lag mijn hart meer bij de kleding.’’

door Monique José Timmermans

De hoofdmoot in de winkel bestaat uit dameskleding, met daarnaast een assortiment herenkleding, onder- en nachtmode. ,,Uiteraard gaan we met de mode mee, qua kleuren bijvoorbeeld, maar we zijn zeker geen hippe, trendy modezaak. We hebben veel rokken en broeken met rondom elastiek in de taille, t-shirts met kraagjes en onze spijkerbroeken zijn klassiek van model. Niet te strak en met een hogere taille.”

Ook let Baggerman er bij de inkoop op dat kleding, zoals truitjes, goed te wassen is. ,,Een deel van onze klantenkring woont in de tehuizen in de omgeving. Daar kan niet alles apart of op de hand gewassen worden.” Sinds kort heeft Van Brenen ook weer jassen in het assortiment opgenomen. Merken die Van Brenen Textiel voert zijn onder andere: My Best Jeans, Brams Paris, Settler, SLC en Ten Cate. Het prijsniveau is gemiddeld en daarvoor wordt een goede kwaliteit geboden.

Naast de oudere klanten, ziet Baggerman weer een beweging richting de iets jongere generatie in de winkel. En voor de allerjongsten verkoopt zij altijd nog een prachtige collectie klassieke babykleding vanaf de kleinste maatjes.

Modeshow

Wie nieuwsgierig is naar de nieuwe voorjaars- en zomercollectie, is welkom bij de modeshow op donderdag 14 maart met om 10.30, 14.30 en 19.00 uur presentaties van de kleding. Uiteraard staat er een kopje koffie klaar voor de bezoekers.

Openingstijden: maandag 13.00-18.00 uur, dinsdag-vrijdag 09.00-18.00 uur, zaterdag tot 17.00 uur.

advertentie
advertentie