Bieb blijft in De Binder

28 februari 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Het college van B&W heeft gisteren in een persbericht bekendgemaakt dat de bibliotheek van Leersum hoe dan ook in De Binder blijft. Het college wil laten onderzoeken of de bieb naar de benedenverdieping van De Binder kan verhuizen. Omdat er beneden minder vierkante meters beschikbaar zijn voor de bibliotheek kan de huurprijs zakken naar € 60.000,- en wordt de bezuiniging op de bieb gehaald.

,,Door naar beneden te verhuizen, realiseert de bibliotheek de opgelegde bezuiniging voor 2013. Hierdoor zou het mogelijk worden om voor de bovenverdieping een andere huurder te zoeken. De opgave voor ons is om de bovenverdieping zo snel mogelijk te verhuren zodat ook de gemeentelijke begroting van De Binder weer in evenwicht is", aldus wethouder Tim Verhoef (GroenLinks/PvdA) in het persbericht.

De actiegroep 'De bieb blijft in De Binder' is blij met de intentie om de bibliotheek voor De Binder te behouden, maar is niet tevreden over de gekozen oplossing. ,,De bibliotheek onder brengen in de hal op de benedenverdieping blijkt om vele praktische redenen niet haalbaar. Denk hierbij aan gebrek aan muurruimte vanwege de vele deuren en de onmogelijkheid van beveiliging tijdens de sport- en horecaopenstelling van deze ruimte", stelt de belangengroepering.

De groep actieve Leersumers ziet meer heil in het verlagen van de huur voor de ruimte op de bovenverdieping. ,,Wij stellen daarom voor om per 1 april de huurprijs voor de bovenverdieping aan te passen naar € 60.000,- per jaar. Op deze manier wordt er tijd gecreëerd om tot een voor alle partijen juiste beslissing te komen, en kan er in deze tijd eventueel nogmaals gezocht worden naar een huurder. Deze heeft zich nu ook nog niet gemeld en de vraag is of deze zich ooit zal aandienen. In deze tijd moet er dan ook samen met alle gebruikers van De Binder, de gemeente en andere belanghebbenden gekeken worden naar een duurzame oplossing voor De Binder."

advertentie
advertentie