Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Herman Wijffels spreekt over Europa

26 februari 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Herman Wijffels komt op maandag 11 maart naar het Revius Lyceum om, in samenwerking met Het Studiehuys, een lezing te geven in het kader van het project voor VWO 4 rondom Europa. Het Studiehuys ondersteunt daarmee het initiatief van het Revius om naast het reguliere schoolprogramma ook maatschappelijke thema's onder de aandacht van haar leerlingen te brengen. De opbrengst van de kaartverkoop van deze avond zal worden benut voor de financiering van de reis naar Brussel. Bovendien ondersteunt Het Studiehuys het VWO 4 project door middel van sponsoring.

Wijffels is econoom en bekend als topman van de Rabobank, lid van de Sociaal-Economische Raad en bewindvoerder bij de Wereldbank. Momenteel is hij actief als hoogleraar duurzaamheid. Rond het thema 'Europa, waar staan we' gaat Wijffels in op vragen die de deelnemers vooraf aanreiken. Voor de deelnemende leerlingen verzorgt Wijffels op dezelfde dag een workshop om hen vertrouwd te maken met de thematiek die 's avonds aan de orde komt.

De lezing is niet alleen voor leerlingen, maar voor alle belangstellenden. De lezing start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Daarna is er tijd voor een informele nabespreking. Toegangskaarten à € 12,50 zijn tot 4 maart tot 15.00 uur verkrijgbaar bij de conciërge van het Revius Lyceum en in de middagpauze in lokaal 01.

advertentie
advertentie