Therapeuten bundelen krachten

7 februari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - In het dorp is een initiatief van de grond gekomen onder de naam Amerongen Gezond. Dertig professionele zorgverleners op het gebied van lichamelijk en geestelijk welzijn (fysiotherapie, counseling, diëtetiek, psychotherapie, homeopathie en meer) hebben besloten tot een vorm van bundeling van krachten. Zij willen kennis en ervaring uitwisselen om patiënten het meest passende aanbod te kunnen geven en gaan samenwerken waar mogelijk.

Amerongen Gezond geslaagd initiatief

door Manus van Gent

Dit collectief van professionele zelfstandigen met een eigen praktijk is een initiatief van Cara ten Hopen (Caesar therapeut) en Inge Schakel (diëtiste) en inmiddels zijn er zo’n dertig therapeuten in verschillende disciplines bij deze groep aangesloten.

Cara ten Hopen: ,,De opzet van onze groep is dat we constant zorgen voor multidisciplinair overleg en daarmee onderlinge kennisoverdracht bevorderen. Hiermee denken wij het best passende hulpaanbod voor cliënt en patiënt te kunnen aangeven en ontstaat er mogelijk ruimte voor samenwerking tussen collega’s binnen de groep. Het collectief staat open voor zelfstandigen met een eigen praktijk, onder voorwaarde dat zij een medische, paramedische of alternatieve opleiding gevolgd hebben en deze aanwenden ter bevordering of behoud van de gezondheid van mensen. Het lidmaatschap van een erkende Beroepsorganisatie spreekt vanzelf.’’

In het kader van het Cursusproject Amerongen wordt op 14 februari een zestal korte lezingen verzorgd met als thema ‘Gezond in Beweging’. Een diëtist, een manueel en een Caesartherapeut, een klassiek homeopaat, een therapeut Alexandertechniek en massagetherapeut presenteren die avond hun beroep en werkwijzen.

Zie voor meer informatie www.amerongengezond.nl.

advertentie
advertentie