Premiere Berlijns programma van Duo Sans Souci groot succes

4 februari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Violiste Annoesjka Cabo, pianist Frans van Dalen en zangeres Evelyne Overtoom traden afgelopen zaterdag op in de Parklaankerk in Driebergen. Zij presenteerden hun nieuwe programma Die fesche Lola und die Tangogeigerin. Voor die gelegenheid was de Parklaankerk omgebouwd tot een woonkamer uit de jaren dertig compleet met Art-deco beeldje en meubels, lampen en servies.

Een volle zaal genoot van de chansons uit de Roaring Twenties: de zangeres bracht de liedjes met verve en vol overtuiging. Door haar duidelijke dictie en mimiek waren de Duitse teksten goed te volgen waardoor de vaak grappige en soms gevoelige inhoud mooi overkwam. De componist van al deze chansons was Friedrich Holländer: tegenwoordig zouden we hem een multitalent noemen, hij schreef ook van bijna alle gezongen liedjes de teksten.

Duo Sans Souci begeleidde de zang met authentieke arrangementen, waarbij de begeleiding nooit overheerste. In de solo stukken voor viool en piano pakte het Duo stevig uit en sleepte het publiek mee naar de theaters van het Berlijn in de jaren 20.

Extra gewaardeerd werden de afbeeldingen die - geprojecteerd op het scherm van de Parklaankerk- de voorstelling completeerden: foto's uit de film der Blaue Engel, Art-Deco afbeeldingen op de bladmuziekomslagen en oude foto's van Berlijn, Holländer, Marlene Dietrich en anderen.

advertentie
advertentie