Ondernemend Heuvelrug: M.J. van Brenen & Zn. B.V.

31 januari 2013 om 00:00 Ondernemend

Dagelijks rijden de vrachtwagens van Van Brenen vaste routes en incidentele ritten om (rol)containers te legen of grote containers bij bedrijven of particulieren te brengen of halen. Daarnaast kan er op de locatie aan de Velperengh bouw-, sloop en tuinafval gestort worden. ,,Dit wordt naar gewicht in rekening gebracht. Afval afvoeren is duur, ook voor ons als bedrijf.”

DOORN - Een schaalmodel paard en wagen bij de entree herinnert nog aan de begintijd van het bedrijf dat nu bekend staat als M.J. van Brenen & Zn. B.V. Een aantal jaar geleden is het bedrijf verhuisd van de Van Bennekomweg naar de Velperengh. De twee peilers van de onderneming: afval/containers en verhuizen/opslag zijn hier op één adres te vinden. Wijnanda van Barneveld-van Brenen die het bedrijf samen met haar broer runt, vertelt er graag over.

door Monique José Timmermans

Zelf is Van Barneveld binnen het bedrijf vooral actief met het verhuisgedeelte. ,,Zowel voor particulieren als bedrijven kunnen we alle zorg rondom de verhuizing uit handen nemen. Voor wie veel zelf wil doen, hebben we de verhuiswinkel met allerhande praktische artikelen.” Het verhuisbedrijf heeft het predicaat ‘erkend verhuizer’ en voldoet dus aan alle regels die de branche stelt.

Daarnaast biedt Van Brenen de mogelijkheid van tijdelijke opslag. ,,Waarbij tijdelijk varieert van enkele weken tot vele jaren”, weet Van Barneveld uit ervaring. De combinatie van verhuizing, opslag en afval versterkt elkaar. ,,Mensen gaan opruimen bij verhuizen en hebben dan vaak een container nodig voor (bouw/sloop)afval of een opslagruimte voor zaken waar tijdelijk geen plaats voor is.”

Voor de opgeslagen inboedel wordt bij Van Brenen goed gezorgd. De opslagruimte heeft een constante temperatuur, is goed afgesloten en elektronisch beveiligd. Per opdrachtgever staan de spullen in houten kisten van 8m3. Is er bijvoorbeeld 10m3 op te bergen, dan worden er twee kisten gebruikt. Men betaalt alleen de gebruikte 10 m3. Voor kwetsbaar meubilair zoals antiek of piano’s heeft Van Brenen een aparte ruimte met een nog betere temperatuur- en vochtregulering.

,,Als men van de opslag gebruik wil maken, komen we de meubels en dozen thuis halen of men kan het hier brengen. Alles wordt door ons in de kisten gepakt. Strak en zonder beschadigen inpakken is een vak apart, waar onze mensen ervaren in zijn.” Bij het ophalen kan de klant wel kiezen voor het zelf uitpakken van de kisten of dit weer overlaten aan Van Brenen. ,,De opslag is niet zo ingericht dat klanten in en uit kunnen lopen.’’

www.brenen.nl

advertentie
advertentie