Feestelijke start 40 jaar Cursusproject

17 januari 2013 om 00:00 Nieuws

Naast kennismaking met de nieuwe docenten en hun leeronderwerpen werden door het bestuur ook enkele oude getrouwen in het zonnetje gezet, zoals Wim Gieszen (al twintig jaar de huiskok) Guus Schmittmann, coördinator, en Thijs van Loon, een van de oprichters van CPA in 1973. Voorzitter Paul Machielsen vond dit jubileum een uitgebreide felicitatie waard. Hij complimenteerde de honderden cursisten van de afgelopen jaren, want zonder die leergierigen zou het Cursusproject niet bestaan. Ook alle docenten, oud-docenten, vrijwilligers en coördinatoren werden in deze gelukwensen betrokken. Op deze feestelijke avond hebben zich inmiddels al meer cursisten aangemeld dan vorig jaar om deze tijd. Een bewijs van de vitaliteit van het 40-jarige CPA.

Gratis cursussen als traktatie van de jarige AMERONGEN - Een fraai uitgevoerde brochure, 55 gevarieerde cursussen en een succesvolle openingsavond vormden de ingrediënten van het 40-jarig jubileum van Cursusproject Amerongen (CPA). Maandagavond was de openingsavond in De Ridderhof, waarop docenten, bestuursleden, coördinatoren en vooral ook cursisten bijeen kwamen.

door Manus van Gent

De programmacommissie van het CPA had voor dit nieuwe jubileumseizoen een cursuskalender samengesteld. Voor elk wat wils, laagdrempelig in kosten en moeilijkheid, en vooral beperkt in tijdsbeslag. Er staan liefst 55 korte cursussen in de handige catalogus, verdeeld over heel 2013 en verspreid over tien interessante locaties in Amerongen. Vanwege het jubileum worden er geschenken aan cursisten aangeboden: zeven gratis korte cursussen. Alles staat in het huis-aan-huis verspreide programma en op de website van CPA. De andere cursussen nemen meestal twee of drie dagdelen in beslag, worden gegeven door vrijwillige maar professionele docenten en de kosten komen zelden boven de € 20-, uit, inclusief materiaal.

Een kleine impressie van wat er speelt bij het CPA: cursussen fotografie, internet en email, koken, Historisch Amerongen, sieraden maken, verre landen, sushi maken, durven snoeien, solliciteren, gezondheid kennis, schrijven, tekenen en nog veel meer.

Paul Machielsen merkte nog op: ,,Als je meedoet met het Cursusproject kom je er als een nieuw mens uit. Je kunt solliciteren, leert koken, wordt fitter en meer ontspannen, je fotografeert en voelt je thuis op internet. Maar het aardigst is dat je nieuwe mensen ontmoet die met hetzelfde bezig zijn. En dat alles in het vertrouwde Amerongen.’’

u Er zijn door drukte van het laatste moment drie kleine foutjes in het programma geslopen. Dat is bij cursus nummer 7, bij cursus nummer 18 en bij nummer 42. Op de website is de gecorrigeerde data terug te vinden. Kijk op www.cursusprojectamerongen.nl voor het totale programma. En voor inschrijving.

advertentie
advertentie