Dalto begint het jaar slecht

14 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Dalto is 2013 niet goed begonnen. De twee weken rust voor de meeste spelers had de ploeg uit de positieve flow gehaald die het had in de laatste twee wedstrijden van 2012 die in winst waren omgezet. In een slordige, weinig enerverende wedstrijd heeft DVO haar ongeslagen status in eigen hal vrij eenvoudig weten te behouden. Dalto had verdedigend geen antwoord op international en ex-Daltospeler Jos Roseboom en schoot in de aanval te onzuiver om aanspraak te maken op een goed resultaat.

Gedurende het warmlopen stroomde de DVO-Hal in Bennekom aardig vol, maar de mensen die toen binnenkwamen hadden eigenlijk de spannendste momenten van de avond al gemist. De reserve teams van beide clubs, die vorig jaar nog om het landskampioenschap streden, zorgden in een spectaculaire slotfase voor het meeste vertier. Met nog 5 seconden op de klok mocht uitgerekend ex-Daltospeler Marvyn Toonen aanleggen voor een vrije bal. Zijn poging rolde tergend langzaam over de rand van de korf en daardoor ging zijn oude ploeg er met de volle buit vandoor: 22-23.

Het publiek zal hebben gehoopt dat het hoofdoptreden een zelfde soort scoreverloop zou opleveren, maar eigenlijk had DVO vandaag weinig te duchten van de ploeg van Ron Steenbergen, waarin de herstelde Lieveke Meiling eindelijk weer van de partij was. De 0-1 via het eerste schot van Maarten van Brenk was de enige voorsprong die Dalto had. DVO zette direct aan en met vijf treffers, elk vanuit andere spelers, liep DVO uit naar 5-1. Steenbergen nam daarop maar vast zijn eerste time-out. Het was al de zoveelste onderbreking van een wedstrijd die al niet lekker was begonnen door gedoe met confetti en schotklok. Ook gedoe was er onder de paal tussen Bart Nieuwenweg en zijn tegenstander en dat leidde nogal eens tot een fluitje. De scheidsrechter moest beide heren al vrij snel even streng toespreken, maar beide heren bleven de grens opzoeken. Beide ploegen mochten van de scheidsrechter vaak vanaf de stip aanleggen en met name Dalto kon dat goed gebruiken omdat het qua velddoelpunten ver onder de maat presteerde. Alleen Barbara Brouwer kon zich in positieve zin onderscheiden met haar aanvalsdrang, maar zij kon het niet alleen. Bij DVO was het ook niet spetterend, mede dankzij goed voorverdedigen van de Driebergse dames, maar met de al genoemde Jos Roseboom als uitblinker kon de veilige marge steeds worden bewaard. Bij het rustsignaal was het verschil al 6: 15-9. Lieveke Meiling haalde dat fluitje helaas niet. Zij verstapte zich toen ze bij een wegtrekkende beweging naar achteren tegen een DVO-heer botste. Ze probeerde het nog even, maar moest toch het veld verlaten. Hopelijk is de blessure ditmaal niet zo ernstig. Lorraine Vissers kwam haar vervangen.

De hele tweede helft bestond er eigenlijk geen ander spelbeeld. Dalto streed voor wat het waard was maar forceerde daarmee net zo veel fluitsignalen voor als tegen. Toen Dalto van 17-10 naar 17-13 kroop leek er heel in de verte nog een spannend slot aan te komen, maar twee schaarse damesgoals aan DVO-zijde stelden gelijk weer orde op zaken. Toen Dalto vervolgens ook nog twee stippen miste, verdween het laatste beetje spanning uit de wedstrijd.

Het duel kon sowieso nooit echt op gang komen door veel noodgedwongen onderbrekingen. Want ook Paula Bos moest geblesseerd het veld verlaten en even later botsten Jelle Steenbeek en zijn tegenstander met de hoofden tegen elkaar. Beiden konden gelukkig wel verder.

Jos Roseboom was vandaag uiteindelijk verreweg de beste van iedereen, want met 12 van de 28 goals was hij onhoudbaar. Met een fraaie tip-in uit de lucht verzorgde hij een voor zijn eigen spel passend slotakkoord en de 28-21 eindstand, maar het stak schril af bij het niveau van de rest van de wedstrijd. Met een afstandsschotpercentage van 15% bleef Dalto veel te ver van het niveau dat ze zouden moeten halen voor een resultaat en DVO hoefde bij lange na niet haar beste spel te spelen voor een goede afloop. Weer genoeg huiswerk dus voor trainer Ron Steenbergen die vreest dat hij Lieveke Meiling de komende weken weer zal moeten missen. Otto Fabius speelde wel weer zijn eerste hele wedstrijd in het tweede team en wellicht is er voor hem weer een rol weggelegd. Want aanstaande zaterdag komt rode lantaarndrager DeetosSnel op bezoek en dan moet de ploeg uit Driebergen er staan, winnen is dan een must.

Doelpuntenmakers: Bart Nieuwenweg (8), Barbara Brouwer (6), Jesper Oele (3), Jelle Steenbeek, Paula Bos, Kaylee Albas en Maarten va Brenk

advertentie
advertentie