Informatiebijeenkomst als start van de NaHderkring

7 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Stichting Gemeenschappelijk Wonen met Afasie en Boogh houden woensdag 16 januari samen een informatieavond over een nieuw initiatief: een NaHderkring in Driebergen. NaH staat voor Niet aangeboren Hersenletsel. De informatieavond is bedoeld voor degenen rondom de mensen met niet aangeboren hersenletsel: partners, mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen, vrijwilligers en mensen die overwegen hun steentje bij te dragen aan de hulp op dit gebied De informatiebijeenkomst is in gebouw De Vijver, Vijverlaan 10 te Driebergen, aanvang 19.00 uur.

Hans van Dam is docent en consulent hersenletsel, gespecialiseerd verpleegkundige (neurologie) en publicist. Hij verzorgt de inleiding. Hij kan in eenvoudige en heldere taal vertellen over ingewikkelde zaken zoals de werking van hersenen en hersenletsel. In zijn inleiding vertaalt hij de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar adviezen voor de praktijk van alledag in de omgang met mensen met niet aangeboren hersenletsel.

'De Fontein'

De informatiebijeenkomst gaat vooraf aan de start van een nieuwe NaHderkring in Nederland, ditmaal in Driebergen. Boogh heeft al in elf andere plaatsen in Midden-Nederland dergelijke kleinschalige activiteitengroepen voor mensen met niet aangeboren hersenletsel opgezet. Op initiatief van de in Driebergen gevestigde Stichting Gemeenschappelijk Wonen met Afasie start er op 7 februari nu ook een NaHderkring in Driebergen. De kring gaat 'De Fontein' heten.

Naamgeving

De NaHder Kring Driebergen gaat 'De Fontein' heten. Marianne Sybesma, voorzitter van de Stichting Gemeenschappelijk Wonen met afasie, is blij met deze naam, die zo passend is bij een gebouw dat 'De Vijver' heet. 'We zochten een makkelijke en sprankelende hooguit tweelettergrepige naam die ook goed in een plaatje is weer te geven. Heel belangrijk voor afasiepatiënten'. Marianne Sybesma kan het weten, haar man Watse werd twaalf jaar geleden getroffen door een hersenbloeding met onder meer afasie als gevolg.

Gastvrouw/gastheer gezocht

Boogh en de stichting Gemeenschappelijk Wonen met Afasie zoeken nog vrijwilligers die willen helpen een succes van 'De Fontein' te maken. Met name een vaste gastvrouw of gastheer is van groot belang. ,,De Fontein' wordt een ontmoetingsactiviteit op elke donderdagmiddag van 16.00 tot 20.00 uur, inclusief een gezamenlijke broodmaaltijd.'' Margreet Timmers van Boogh: ,,Wij dragen zorg voor een professionele begeleider. We weten van eerdere NaHderkringen die we opgezet hebben dat het voor de doelgroep een mooi en veilig aanbod is. Mensen kunnen dingen in hun eigen tempo doen. De sfeer zal er ontspannen en gezellig zijn. Ik hoop dat we ook in Driebergen een vrijwilliger kunnen vinden als centrale gastvrouw/heer. Voor haar of hem is de informatieavond van 16 januari ook zeker bedoeld.''

Meer informatie: mail naar Marianne Sybesma: post@wonen-met-afasie.nl of naar Margreet Timmers van Boogh: m.timmers@boogh.nl

advertentie
advertentie