Andersteinweg blijft open

10 januari 2013 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - Het college van Burgemeester en Wethouders legt het advies van de commissie bezwaarschriften over de afsluiting van de Andersteinweg naast zich neer. ,,Het is een uitzondering om af te wijken van hetgeen de commissie adviseert, maar ik weet mij door u gesteund in het beleid van het college”, zei wethouder Bert Homan tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte.

Het is immers de gemeenteraad geweest, die door een unaniem gesteunde motie een jaar geleden, het college verzocht af te zien van het voornemen om tot afsluiting van de Andersteinweg voor gemotoriseerd verkeer over te gaan. Het college voerde het raadsbesluit uit en trok als antwoord op de motie het besluit tot afsluiting in.

Tegen het besluit om de weg toch niet af te sluiten, zijn vier bezwaren ingediend. Deze bezwaarmakers zijn gehoord door de commissie bezwaarschriften, die de bezwaren gegrond verklaarde. Dat deze commissie waarschuwt voor een juridische procedure, is voor nagenoeg alle leden van de commissie Ruimte geen reden om zich in het advies te schikken.

advertentie
advertentie