Indoor Bowls in Maarn

2 januari 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Mensen die graag willen bewegen in de wintermaanden, kunnen eens binnenlopen bij het Indoor Bowls in de Twee Marken in Maarn. De bowlsclub heeft nog plek voor nieuwe leden. De club, met zo'n 25 leden bestaat in 2013 éénentwintig jaar en er zijn veel leden die al sinds het begin meespelen. De leden van de club willen geïnteresseerden graag laten kennismaken met de sport en de club.

Wat is Bowls?

Bowls is een Engelse sport, met wereldkampioenschappen, die in januari worden gespeeld en vaak worden uitgezonden door Eurosport en BBC 2. Het spel wordt gespeeld op een mat van ongeveer 30 meter lang en 3 meter breed. Twee teams spelen tegen elkaar, waarbij elke speler een paar ballen (bowls) krijgt. De eerste speler werpt de 'jack', een wit balletje, en de bedoeling is dat de teams hun bowls zo dicht mogelijk bij de jack in het veld rollen.

De bowls zijn niet rond maar aan beide zijden afgeplat en het zwaartepunt ligt aan één kant. Rechtuit in het spel brengen is dus niet mogelijk, alleen met een curve. Het team wiens bal(len) het dichtst bij de jack liggen krijgen per bowl een punt.

De leden van Indoor Bowls Maarn-Maarsbergen spelen elke vrijdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur in de sporthal van De Twee Marken, Trompplein, Maarn.

Meer informatie: 0343 - 44 37 12

advertentie
advertentie