Ondernemend Heuvelrug: Massage in de Hooiberg

10 januari 2013 om 00:00 Ondernemend

Bovendien kunnen we hier het aanbod verruimen. Zoals met de haptotherapie van Harry van Nie, die al een praktijk in Utrecht heeft”, vertelt Van den Hoek. Daarnaast kunnen andere therapeutische disciplines die aansluiten bij de visie van het duo, van de Hooiberg gebruik maken. ,,De ruimte heeft vloerverwarming en dat is een voordeel met bijvoorbeeld yogalessen. En er is een doucheruimte indien mensen zich willen opfrissen.”

LEERSUM - Rust; dat is de omschrijving voor het gevoel dat men krijgt bij het binnenstappen van de nieuwe praktijkruimte van Heuvelrugmassage in de ‘de Hooiberg’, gelegen links naast de boerderij aan de Nieuwe Steeg 20. ,,Deze ruimte is groter en biedt meer mogelijkheden voor activiteiten die het welzijn van de mens dienen. Je voelt hier een aangename energie”, vertellen Hans Mark en Karen van den Hoek. ,,Het is landelijk en stil, dat geeft gelijk een ander gevoel dan onze vorige praktijkruimte aan huis.”

door Monique José Timmermans

Mark en Van den Hoek zijn opgeleid als sportmasseur en hebben aanvullende cursussen gedaan, zoals voetreflexmassage, Shiatsu en Integratieve Massage. ,,Dat is een goede basis voor wat we nu doen; massage gericht op ontspanning, op het welzijn van de mens. Onze massage raakt het wezen van de mens als totaal. Dat maakt ook elke massage anders.”

Bij het vragen naar de bevindingen van cliënten bleken deze vooral de persoonlijke aandacht, warmte en ontspanning te waarderen. En dat zij het gevoel voor tijd kwijtraakten. ,,Dat laatste is wat we willen bereiken. Loslaten is een kunst en dat gebeurt steeds gemakkelijker naar mate mensen regelmatig komen. Een eerste keer kan een massage best spannend zijn.” Een duo-massage kan die drempel helpen te verlagen, (echt)paren of ouder-kind komen samen en worden tegelijk behandeld. ,,Maar ook stellen met drukke banen en een druk sociaal leven, ervaren het uurtje hier echt als het moment om weer bij te tanken voor de volgende week.”

Het verschil tussen de massage en de haptotherapie van Harry van Nie is de hulpvraag. ,,Bij mijn cliënten is deze wel degelijk relevant. Het doel van de aanraking is bewustwording en verandering. Hoe kan iemand zich weer beter gaan voelen. Met volwassenen ben je daarbij ook meer in gesprek, terwijl bij kinderen de oefen- en spelvorm veel belangrijker is.”

Vanwege de verhuizing kunnen vaste klanten of mensen die willen kennismaken met Heuvelrugmassage in januari eenmalig gebruik maken van de openingsaanbieding: 30 minuten massage van € 25,- voor € 20,- of 60 minuten van € 45,- voor € 30,-.

www.heuvelrugmassage.nl of www.praktijkghvannie.nl

advertentie
advertentie