DJ's Glazen Huis beginnen hun carrière bij Radio 90FM

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De DJ's van het Leersums Glazen Huis hebben zaterdag hun eerste radioprogramma gemaakt. Na instructies van de DJ van Radio90FM mochten Nick van Arken en Tom Lappenschaar hun favoriete muziekjes laten horen op de radio. Bryan van Beek en Ynion Zwanink stonden voor de taak om de luisteraar duidelijk te maken waar de actie Wereldkidz voor Wereldbabies voor staat: ,,Kinderen van de Wereldkidzscholen proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request van 3FM omdat we het heel erg vinden dat er jaarlijks miljoenen baby's onnodig sterven!''. En, hoe was het in de studio van Radio 90FM? ,,Het was heel spannend, we hebben dit nog nooit eerder gedaan. Thuis hebben we een paar keer geoefend maar als je live in de uitzending zit is het toch weer heel anders!''. Maar het ging goed, ook het interview wat de jongens zelf deden met meester Daan, directeur van hun school Meander Wereldkidz. Daan Schneider vertelde dat de school helemaal achter de actie staat omdat Wereldkidzscholen staan voor het samen leren en op de hoogte zijn van wat er in de wereld gebeurt. De Kameleon in Doorn en de Uitkijk zijn twee van de vele scholen die ook aan deze actie meedoen.

De uitzending eindigde met een primeur, Ynion vertelde dat hij met een afvaardiging van Wereldkidz voor Wereldbabies het ingezamelde geld naar de DJ's in het Glazen Huis in Enschede gaat brengen met een grote taart in 3D-vorm van de speen van Serious Request. Er gaat zelfs een filmploeg mee, zij maken een film over de actie van de Wereldkidz. De reis naar Enschede gaat plaatsvinden op 23 december, ze staan dan rond het middaguur voor de deur van het echte Glazen Huis.

De DJ's zijn te zien en te horen in het Leersums Glazen Huis tot en met donderdag van 14.30 tot 15.00 uur bij de Meander, Dreef 88 in Leersum. En waar dit allemaal toe gaat leiden? Bryan van Beek is in ieder geval zo enthousiast over de radio dat hij gelijk na de uitzending aan Evert Wybenga van 90FM vroeg of hij volgende week weer mocht komen helpen.

advertentie
advertentie