Eindelijk eerste winst Dalto

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Wat vijf wedstrijden op rij niet lukte, lukte afgelopen zaterdag wel. De eerste winst is een feit en Dalto voelde zich daar na de 18-21 winst uitstekend bij. ,,Dit geeft veel vertrouwen", sprak Maarten van Brenk uitgelaten. Tegenstander TOP/Wereldtickets.nl kon niet anders dan de harde nederlaag accepteren en proberen zo snel mogelijk weer van de onderste plek te komen.

TOP en Dalto hadden alleen belang bij winst. Niet alleen om een beetje een redelijke positie te houden maar ook om vertrouwen te halen uit een klein succes. Geloof in de kwaliteit van de eigen ploeg was en is er in Sassenheim en Driebergen maar in punten konden de ploegen het tot dusver niet uitdrukken, want met respectievelijk 2 en 1 punt bivakkeren beide ploegen in de onderste regionen van de ranglijst. Coach Ron Steenbergen had de vakken aangepast en Maarten van Brenk en Jesper Oele van vak laten wisselen. Door deze wisseling oogde de ploeg wat stabieler en niet zo wisselvallig als in voorgaande wedstrijden..

Met eenentwintig doelpunten had Dalto echter nog niet echt overtuigd. ,,Dat is waar", moet Van Brenk toegeven, ,,maar het ging er om dat we op de juiste momenten scoorden", voegde hij daar aan toe. ,,Daar hebben we het in andere wedstrijden laten liggen maar vandaag hielden we TOP op afstand, ook omdat we goed verdedigden.'' In de verdediging lag de kracht van Dalto, want in het aanvalsvak van TOP werd de topschutter op drie goals gehouden en ook de overige spelers konden niet imponeren. Dit was zeker de verdienste van het vak met aanvoerder Jelle Steenbeek, Jesper Oele, Kaylee Alblas en Barbara Brouwer. Hierdoor was TOP teveel afhankelijk van het andere aanvalsvak dat het echter niet alleen kon.

Dalto scoorde in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden op de juiste momenten en legde daarmee de basis voor de overwinning. Het was lang niet altijd even mooi om naar te kijken en de aanvallen liepen niet allemaal even soepel, maar er was veel werklust en inzet. Na de openingstreffer van Jelle Steenbeek kon TOP alleen maar volgen. Tot 5-5 lukte dat maar na ruim een kwartier stond het 5-8 en die haperende score van de thuisploeg was geheel terug te voeren op het tweede aanvalsvak van TOP. Toen het moeizaam draaiende aanvalsvak van TOP na 8-10 de ploeg toch op gelijke hoogte wist te brengen, inspireerde dat het andere aanvalsvak door met twee treffers TOP bij rust op 12-10 te brengen. Dalto miste op dat moment de aansluiting door een strafworp te missen. Na rust kwam Loraine Vissers in het veld en vanaf minuut acht ging Dalto weer beter spelen en belangrijker ook scoren. Dalto kwam met twee doelpunten van Bart Nieuwenweg weer langszij, maar de 13-12 was nog voor TOP. Een mooie combinatie tussen Kaylee Alblas en Barbara Brouwer en de daaruit volgende doorloopbal werd door Kaylee keurig afgerond en Dalto stond weer op gelijke hoogte. Bij 14-13 werd de laatste voorsprong voor TOP genoteerd, want met vijf goals op rij van Maarten van Brenk, Jesper Oele (2x) en Bart Nieuwenweg (2) realiseerde Dalto in korte tijd een 14-18 voorsprong die voldoende bleek voor de winst. Toch werd het nog even spannend, want met een wissel wist de coach van TOP toch nog wat te forceren. TOP kwam terug tot 17-19 en zelfs 18-19. Na een time-out van Dalto deed aanvoerder Jelle Steenbeek wat van hem werd verwacht, hij scoorde de bevrijdende treffer van afstand en stelde daarmee de winst veilig. Steenbeek had een ongehoord hoog percentage in deze wedstrijd, want met 4 goals uit 5 pogingen op de juiste momenten was hij dodelijk in de afronding en heel belangrijk voor de ploeg.

Het rake schot van Maarten van Brenk in de laatste seconden was voor de statistiek, maar werd wel luid bejubeld. De ontlading bij de spelers en spelersbank was groot. De eerste winst was eindelijk een feit. ,,Geweldig dat het er vandaag eindelijk uitkwam", zei Maarten van Brenk. ,,We zijn bezig met een nieuw spelconcept en met de kwaliteiten die we hebben, kan ons dat nog ver gaan brengen. Het duurde even maar dit geeft heel veel vertrouwen.''

Doelpunten: Bart Nieuwenweg (8), Jelle Steenbeek (4), Maarten van Brenk (3), Jesper Oele (2), Barbara Brouwer (2), Paula Bos en Kaylee Alblas

advertentie
advertentie