Geen surprise voor KCD in Waddinxveen

3 december 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Een goed spelend KCD heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in Waddinxveen. KCD liet een goed spel zien waarin zij geduldig zochten naar de goede kansen, maar de afronding was niet scherp genoeg. Het sterk spelende Korbis liet zich niet van de wijs brengen en trok in tien minuten tijd de wedstrijd naar zich toe.

KCD speelde in dezelfde opstelling als vorige week met Marcella Hardeman op de plaats van de geblesseerde Laura Briedé. Niek Bouwhuis had vorige week zijn sporen verdiend en heeft daarbij zijn basisplaats in het eerste team van KCD afgedwongen. Korbis kwam goed uit de startblokken mede door een slordige start van KCD, binnen enkele minuten stond de 2-0 op het scorebord. Het tweede aanvalsvak pakte de draad weer op, na twee scores van Susanne Honingh was de stand weer gelijk. KCD speelde in deze fase geduldig korfbal waarbij de goede spelers werden uitgespeeld, verdedigend gaf het veel druk op de heren van Korbis waardoor het spel in de eerste 20 minuten in evenwicht bleef. Na scores van Johan Kraan (twee maal), Susanne Honingh en Geer Janne Baakman stond er een 7-6 score op het bord waarbij alles nog mogelijk was. Echter de laatste tien minuten van de eerste helft zakte de verdediging van KCD in waarvan Korbis optimaal kon profiteren. Zij scoorden vijf maal op rij, pas in de laatste minuut deed KCD weer een duit in het zakje met een schot van Ivo Stomp. (12-7)

Na de rust kwam het tweede aanvalsvak moeilijk tot scoren door het goede verdedigen van Korbis. KCD gaf echter ook goede druk waardoor het spelbeeld in de tweede helft minder aantrekkelijk was voor het publiek. Het beter spelende Korbis speelde zijn kansen goed uit en kwam ondanks een goed verdedigend KCD wel tot scoren. Het eerste aanvalsvak deed via Geer Janne Baakman en Johan Kraan nog iets terug maar de wedstrijd was al beslist.

KCD laat in de afgelopen weken een stijgende lijn zien in het spelbeeld, helaas blijft het aantal doelpunten aan de lage kant. Volgende week staat een lastig duel op het programma tegen titelkandidaat Sparta Nijkerk. Zij verloren zaterdag verrassend van Animo, zo blijkt maar weer dat alles mogelijk is in deze poule.

Doelpunten: Susanne Honingh en Johan Kraan 3, Geer Janne Baakman 2 en Stefan Valkenberg en Ivo Stomp 1