Baggeren polders rond Doorn

16 november 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN/REGIO - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeente Wijk bij Duurstede zijn deze week begonnen met het baggeren van diverse watergangen in de polders Doorn-Cothen en Darthuizen tot Overlangbroek. In totaal wordt ruim 46.000 m³ bagger verwijderd. De werkzaamheden duren tot de zomer van 2013.

Uit 60 kilometer watergangen verwijdert de aannemer de komende periode ruim 46.000 m³ baggerspecie. De aannemer maakt gebruik van een hydraulische kraan, waarmee hij vanaf de slootkant werkt. De bagger wordt grotendeels per vrachtauto of trekker met kipper afgevoerd naar één van de weilanddepots aan de Gooijerdijk, de Langbroekerdijk of verwerkingslocatie de Hooge Kampse Plas. Een klein deel van de baggerspecie wordt op de kant gezet.

Waar nodig, bijvoorbeeld op plaatsen waar de bagger in kiep- of vrachtwagens wordt geladen, neemt de aannemer verkeersmaatregelen. Op deze manier kan het (fiets)verkeer veilig langs de werkzaamheden. De benodigde verkeersmaatregelen worden in overleg met de gemeente uitgezet. Als er in uw straat werkzaamheden plaatsvinden, krijgt u hierover persoonlijk bericht.

advertentie
advertentie