Ondernemend Heuvelrug: Liesbeth’s Boetiek in centrum

8 november 2012 om 00:00 Ondernemend

De voormalige groentewinkel van A. van den Broek is onherkenbaar verbouwd. ,,De voormalige koelruimte en snijkeuken zijn bij de winkelruimte getrokken, de huidige verkoopruimte is dus veel groter.” Ook voor de inrichting van de nieuwe modewinkel is er veel veranderd. ,,We zijn van een “pijpenlaatje” naar een brede lichte winkelruimte gegaan, met twee etalageruiten en entree in het midden.” Alle kleding hangt overzichtelijk en op kleur gegroepeerd in het nieuwe interieur.

LEERSUM - Liesbeth’s Boetiek is verhuisd van Rijksstraatweg 194 naar Rijksstraatweg 70 in Leersum. ,,We zitten nu op het dorp,” vertelt eigenaresse Betty Bresser, ,, en dat was altijd een grote wens.’’ Ter gelegenheid van de heropening is aanstaande zaterdag schoonheidsspecialiste Anabel van Schoonheidssalon Anabel Face & Body uit Doorn in de winkel. Zij zal klanten voorzien van make-upadvies en dames mooi opgemaakt de deur uit laten gaan.

door Monique José Timmermans

,,Ik hoor af en toe dat mensen het knusse winkeltje zullen missen, maar deze locatie heeft als groot voordeel de ligging in het centrum van het dorp. Klanten hoeven niet meer speciaal naar ons te komen, maar kunnen tijdens het boodschappen doen even binnenlopen.”

En dat is wat Betty belangrijk vindt; een laagdrempelige winkel, waar een klant zich vrij voelt om zonder aankoopverplichting rond te kijken in de rekken. Dat rondneuzen is de moeite waard, aangezien er wekelijks nieuwe dingen aan de collectie worden toegevoegd.

Gelukkig is niet alles veranderd. Liesbeth’s Boetiek staat al 15 jaar voor draagbare casual kleding met een goede prijs-kwaliteitverhouding en dat blijft zo, aldus Betty: ,,We willen niet te ‘chic’ zijn; betaalbaar voor een groot publiek. Onze kracht is vooral dat geen moeite te veel is.” Ze voegt de daad bij het woord door voor een klant de juiste maat jurk van een etalagepop te halen. ,,Ons aanbod is voor jong en oud. Mijn dochter van 19 gaat vaak mee inkopen, zo maken we een mix voor alle leeftijden.”

Nu de Wereldwinkel in Leersum is gesloten, heeft Liesbeth’s Boetiek voor een deel het stokje overgenomen en biedt tegenwoordig ook sieraden en shawls met het Fair Trade keurmerk aan.

Betty Bresser runt de winkel samen met Liesbeth Doornenbal; een bijzonder verhaal: ,,Liesbeth is de winkel in 1997 gestart en ik was bij haar in dienst. Toen het gezinsleven van Liesbeth drukker werd, hebben we de rollen omgedraaid. Niet veel mensen hadden verwacht dat het goed zou gaan, maar het gaat fantastisch. We zijn helemaal op elkaar ingespeeld.” De openingstijden zijn maandag van 13.00-17.30 uur, dinsdag-vrijdag van 9.30-17.30 uur en zaterdag van 10.00-17.00 uur.

advertentie
advertentie