Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Begroting goedgekeurd: geen subsidie

8 november 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - De gemeenteraad heeft de begroting voor 2013 goedgekeurd en hiermee is ondanks protesten van de stichting De Twee Marken en een motie van de BVH subsidie voor het dorpshuis van de baan.

Al lange tijd hing het zwaard van Damocles boven het hoofd van het dorpshuis en ageerde Bram Tijsseling tegen het besluit. ,,Het is meten met twee maten aangezien De Binder en Cultuurhuis Pléiade wel subsidie ontvangen.” Dit en het belang dat het dorpshuis, volgens de BVH, voor Maarn heeft voor de leefbaarheid was de reden tot het indienen van de motie. De SGP en CU steunden deze, aangezien zij de indruk hebben gekregen dat De Binder en Pleiade bevoordeeld worden. Volgens GL/PvdA is het ingewikkeld om alles gelijk te maken, hoewel het meten met twee maten herkend wordt.

Het CDA geeft het college liever de ruimte om, zoals afgesproken, uit te zoeken aan welke voorzieningen behoefte is in de dorpen. Daarom steunden zij de motie niet. Volgens de VVD moeten in dit geval geen appels met peren vergeleken worden, aangezien de dorpen (in Overberg speelt hetzelfde) waarover gesproken wordt ook andere inwonersaantallen hebben.

Binnen Maarn worden op dit moment de publieke voorzieningen onder de loep genomen in het kader van het door de gemeente gewenste woonservicegebied. In een goed woonservicegebied is het belangrijk dat mensen elkaar kunnen ontmoeten. Juist ook van verschillende generaties, zoals in het dorpshuis gebeurt. Resultaten van dit onderzoek worden in de eerste helft van december verwacht.

De diverse veelal onzekere ontwikkelingen binnen Maarn grijpen in elkaar, hetgeen mogelijk ook kansen kan bieden voor oplossingen.

advertentie
advertentie