Jeugdvoorstelling Theater Lejo met 'Achter je!'

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Woensdagmiddag 14 november speelt Theater Lejo de verrassende voorstelling 'Achter je!' in Amerongen. Theater Lejo maakt met weinig middelen een unieke vorm van theater. Met simpele, maar zeer karakteristieke poppen, slechts bestaand uit blote handen en houten of piepschuim ogen, zet Theater Lejo een verrassend en verfrissend spel neer. Dit gebeurt zonder tekst, maar wordt juist muzikaal ondersteund.

Theater Lejo speelt zowel nationaal als internationaal en is te zien in theaters en festivals over de hele wereld (waaronder Broadway in New York). Ook is Theater Lejo bekend van de televisie (onder meer Sesamstraat) en produceert het filmpjes voor internet. De voorstelling 'Achter je!' wordt gespeeld vanuit een hele grote poppenkast en Lejo neemt al zijn vrienden mee naar dit theater. Een bonte stoet mannetjes, dieren en andere wezens vertonen vanuit deze reuzenpoppenkast hun kunsten, grappen en grollen. Een hond slooft zich uit, een tapdanser krijgt gezelschap, een koe heeft een eetprobleem, twee rare vogels springen op een trampoline. En Lejo? Hij doet zijn best om alles in de hand te houden. Het publiek vergeet meteen dat al deze poppen eigenlijk gewoon de handen zijn van één poppenspeler.

Regiobibliotheek Z-O-U-T en Basisschool De Regenboog werken voor deze voorstelling samen in het kader van het in 2014 te realiseren multifunctioneel centrum Allemanswaard. Basisschool De Regenboog stelt haar theaterruimte beschikbaar en Regiobibliotheek Z-O-U-T biedt jeugdige bezoekers van deze voorstelling, op vertoon van hun entreekaart, een gratis lidmaatschap aan (tot 18 jaar) bij een van de vestigingen van Regiobibliotheek Z-O-U-T. Deze actie loopt tot 30 november.

De voorstelling 'Achter je!' van Lejo is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. Aanvang om 15.00 uur, de zaal is vanaf 14.15 uur open. De toegang bedraagt € 7,50 p.p. inclusief een drankje na afloop.

advertentie
advertentie