Collectieve wanprestatie DEV tegen zwak HMS

1 november 2012 om 00:00 Sport

0-1 Rick Andeweg, 0-2 Rick Andeweg, 0-3 Ricardo van Amerongen, 1-3 HMS, 2-3 HMS, 3-3 HMS, 4-3 HMS, 4-4 Rick Andeweg

DOORN - Tegen het uitermate zwakke team van HMS leverde zaterdag derdeklasser een absolute collectieve wanprestatie. Tegen de Utrechtse hekkensluiter werd slechts ternauwernood met 4-4 gelijkgespeeld. DEV trainer Michel van Aken:" We hebben op alle fronten gefaald. Teveel jongens dachten een makkie te hebben. Onderschatting blijkt ook nu weer zijn dodelijke vruchten te hebben afgeworpen." Nadat DEV al in de 6e minuut op een 0-1 voorsprong kwam leek het eenvoudige wedstrijd te gaan worden voor de Doornse formatie. Maar niets was minder waar. Ondanks een ruststand van 0-3 (die overigens veel hoger had moeten uitvallen), kwam HMS via een penalty in de 60e minuut terug in de wedstrijd en slaagde er zowaar in om in de 80e minuut op gelijke hoogte te komen (3-3). Sterker nog: nog geen vijf minuten later kwam de thuisploeg op een 4-3 voorsprong en leek DEV zelfs helemaal geen punt aan dit treffen over te houden. Met een benutte penalty ver in blessuretijd kon DEV de eer nog weliswaar enigszins redden (4-4), maar had de ploeg er gezien de wanvertoning eigenlijk helemaal geen recht meer op.