De Vijver extra dag open

25 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Wegens toenemende belangstelling is het Ontmoetingscentrum 'De Vijver' in Driebergen per 1 november maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag open van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Dementie brengt veel veranderingen en onzekerheden met zich mee, voor de mens met dementie maar ook voor de mantelzorger, het evenwicht kan ernstig verstoord raken. Het Ontmoetingscentrum ondersteunt zowel de mens met dementie als de mantelzorger. Op de dagsociëteit leggen mensen met dementie nieuwe sociale contacten en ondernemen activiteiten. Mensen ondervinden steun en ondersteunen elkaar waardoor men beter met de dementie om kan gaan. De activiteiten zijn gericht op cognitieve ondersteuning zoals onder meer krant lezen, thema's bespreken, quizzen, muziek, schilderen. Fysieke activiteiten zoals sport, spel, lichaamsbeweging (psychomotorische therapie) zijn een belangrijk onderdeel van het programma. De mantelzorger krijgt ondersteuning in de vorm van gespreksgroepen, lezingen en spreekuren. Op deze wijze kan de persoon met dementie zijn vaardigheden langer op peil houden en ontvangt de mantelzorger praktische en emotionele steun, waardoor men langer thuis kan blijven wonen.

Het Ontmoetingscentrum is gevestigd in gebouw 'De Vijver'. Hier zijn ook verschillende andere organisaties gevestigd en vinden allerlei activiteiten plaats. Het ontmoetingscentrum is laagdrempelig en stelt deelnemers in de gelegenheid buurtbewoners te ontmoeten en te integreren in de verschillende activiteiten. Het Ontmoetingscentrum heeft ook een locatie in Amerongen, boven de bibliotheek, waar nog plaats is voor nieuwe deelnemers.

advertentie
advertentie