Frits de Groot wint finale De Mol DrankenSpecialist Golfwedstrijd

22 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Op de golfbaan van het Health Center Hoenderdaal werd zondag 21 oktober de finale van het De Mol Dranken Specialist Golftoernooi gespeeld. Frits de Groot kroonde zich in de finale tot de winnaar.

De 27 spe(e)l(st)ers, die zich via de voorronden voor deze finale geplaatst hadden, probeerden niet alleen voor de dagprijs te gaan, maar ook voor een door de sponsor te krijgen uitnodiging voor het spelen op een grote baan komend jaar. De wedstrijdvorm was stroke-play met normale handicapverrekening. Er werd - de weersomstandigheden waren ondanks het ontbreken van de zon prima - redelijk tot goed gescoord; 12 personen behaalden een netto score van minder dan 60 slagen. De eerste prijs behaalde Frits de Groot met 52 en netto 51 slagen. De tweede prijs met bruto 61 en netto 52 was voor Christine Buchan, die dus bijna alle mannen de baas was. Derde werd René Osnabrugge met bruto 59 en netto 54. Op de vierde plek eindigde Hans Buchan met bruto 57 en netto 55. Dit was gelijk aan Rob Veenbrink met bruto 62 en netto 55, maar omdat Hans een lagere handicap dan Rob heeft (8 om 13) werd Rob vijfde. De neary werd geslagen door Jan van Dalum (hole 7). Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Rogier de Mol (sponsor), die de sponsoring beëindigt.

De vijf eersten waren dus: 1. Frits de Groot 51*, 2. Christine Buchan 52, 3. René Osnabrugge 54, 4. Hans Buchan 55 en 5. Rob Veenbrink 55.

advertentie
advertentie