Open huis ontmoetingscentrum dementie Amerongen

12 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Op de tweede verdieping van de bibliotheek Z-O-U-T in Amerongen huist per 11 september het Ontmoetingscentrum Utrechtse Heuvelrug 'Amerongen', voor mensen met lichte tot matige dementie en hun mantelzorgers. Ter introductie organiseert het Ontmoetingscentrum op donderdag 1 november van 14.00 uur tot 16.00 uur een open huis in het centrum aan de Burg. Jhr. H. v.d. Boschstraat 44 . Geïnteresseerden kunnen die middag meedoen met leuke workshops, zoals herfststukjes maken, fotograferen, schilderen en er is een sportieve workshop.

Het ontmoetingscentrum biedt hulp aan zowel de persoon met dementie als aan de mantelzorger. De dagsociëteit in het Ontmoetingscentrum 'Amerongen' is open op dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Mensen met lichte tot matige dementie kunnen in de dagsociëteit hobby's en andere activiteiten oppakken. Sportieve activiteiten (psycho motorische therapie) en geheugentraining zijn een belangrijk terugkerend onderdeel in het programma. De mantelzorgers krijgen ondersteuning in de vorm van spreekuren, gespreksgroepen en lezingen. Op deze wijze kan de persoon met dementie zijn vaardigheden langer op peil houden en ondervindt de mantelzorger praktische en emotionele steun, waardoor men langer thuis kan blijven wonen.

Eerder dit jaar is ook het Ontmoetingscentrum Utrechtse Heuvelrug 'De Vijver', Vijverlaan 10 in Driebergen geopend. Momenteel nemen daar, verdeeld over drie dagen ongeveer twintig mensen deel aan de dag sociëteit. Op maandag, woensdag en vrijdag en binnenkort ook op dinsdag open.

Vrijwilligers zijn welkom in de Ontmoetingscentra, om de bezoekers nog wat extra's te kunnen bieden zoals individuele- of bijzondere activiteiten.

Aanmelden voor de workshops op 1 november is gewenst. Voor meer informatie of/en een kennismakingsgesprek: 0343 - 555401. Email: w.sturkenboom@iszdebrug.nl

advertentie
advertentie