Gedegen spelend DVSA houdt de punten in eigen huis

18 oktober 2012 om 00:00 Sport

1-0 Enne-Jan Wierda, 2-0 Leon van Leeuwen

AMERONGEN - DVSA behaalde in eigen huis een uitermate verdiende en belangrijke overwinning op het Utrechtse DWSV. In een wedstrijd die als "zespunter" gekwalificeerd mocht worden, was de 2-0 overwinning een kroon op het goede werk van de thuisploeg. Bij DVSA stonden alle koppies de goede kant op toonde de ploeg van trainer Joop Vink karakter en een juiste instelling. DWSV kwam er in de eerste helft eigenlijk nauwelijks aan te pas tegen een sterk spelend DVSA dat echter verzuimde om geboden kansen om te zetten in doelpunten. Het duurde tot de 40e minuut voordat de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong kwam door een treffer van good old Wierda. Met die stand werd er gerust en hield Vink zijn mannen voor dat er ook in de tweede helft met dezelfde goede instelling gespeeld diende te worden om niet alsnog te worden verrast. De 2-0 in de 50e minuut was dan ook een meer dan bevrijdende voorsprong voor DVSA, dat echter geenszins de concentratie verloor. Alhoewel de thuisploeg in 63e minuut Freek van Bronsvoort met een rode kaart (twee keer geel) het veld zag verlaten, hield DVSA fier stand met een 2-0 eindresultaat als gevolg.