Juf Nienke neemt afscheid

9 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Gisteren was het dan zover: juf Nienke van Brink gaat met pensioen. Zij nam na 23 jaar afscheid van collega's, kinderen en ouders van OBS Kameleon. Collega's zijn het er over eens dat ze deze loyale collega heel erg gaan missen. Collega Annet Viveen: ,,Nienke staat altijd voor iedereen klaar."

door Gizella Komondy

Joke van Doorn werkte het langst met Nienke, bijna 20 jaar. Zij beschrijft Nienke als een fijne, collega. Joke: ,,Niets dan goeds over Nienke. Zij is loyaal, betrouwbaar en hulpvaardig. Een betere collega kan je je niet wensen."

Nienke werkte jarenlang met veel plezier in de kleuterklassen. Ze was een echte 'kinderjuf die veel van het vak houdt' volgens Joke. Toch besloot ze in 2004 nog de uitdaging aan te gaan om lerares van groep 3 te worden. Annet Viveen, die ruim 10 jaar met Nienke een duobaan heeft gehad: "Ik heb Nienke overgehaald om samen met mij in groep 3 les te gaan geven. Ik wilde het heel graag, Nienke vond het best een spannende stap, maar uiteindelijk heeft ze het met veel plezier gedaan. Ze had het niet willen missen."

Een gezelligheidsmens

Ook meester Gerard Schuts weet zijn vertrekkende collega erg te waarderen. ,,Nienke stond altijd klaar om wat voor je te doen. Ze is collegiaal en zeker ook een gezelligheidsmens. Ze drinkt graag een wijntje met de collega's in de kroeg en is meestal de laatste die naar huis gaat." De collega's omschrijven Nienke verder als een kunstzinnig en muzikaal type. ,,Ze gaat in haar vrije tijd veel naar concerten, theatervoorstellingen en musea. Daar geniet ze erg van. Ze houdt ook veel van reizen, dus waarschijnlijk zal ze zich niet gaan vervelen. Toch zou ze het liefst doorgaan met werken", aldus collega Annet.

Persoonlijke cadeau's

Nienke van den Brink begon in 1989 op obs Westerwoud in de Wijngaard in Doorn in een duo baan met Sylvia de Graaf. Deze school werd na een fusie met obs Willem de Zwijger de Kameleon. In 1998 verhuisde Nienke met een kleutergroep naar de Van der Leelaan. Het team heeft afscheid genomen van Nienke tijdens een lunch op St. Helenaheuvel in het bijzijn van oud collega's en haar man Kees. Ze kreeg een koffer, die ze vast goed kan gebruiken nu ze heerlijk buiten de schoolvakanties kan reizen. De koffer zat vol met persoonlijke cadeau's die stuk voor stuk een mooi verhaal naar boven haalden. Juf Nienke blijft voorlopig nog één middag in de week aan de school verbonden als vrijwilligster.

advertentie
advertentie