KCD komt niet in de problemen in Nieuw Vennep

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - KCD heeft geen last gehad van de nederlaag van vorige week. Het bezoek aan KIOS leverde een duidelijke zege op. Geen moment kwamen de Doornse korfballers in de problemen: 7-12.

Met een goede start werd direct duidelijk dat KCD de betere ploeg was tegen de ploeg uit Nieuw Vennep. Er stond al snel een 0-4 voorsprong op het scorebord en deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Vorige week werd in de strijd om plaats twee verloren van VZOD en dit zorgde ervoor dat KIOS de derde plek overnam ten koste van KCD. Dit gaf aan dat KCD vol aan de bak moest om deze plek weer terug te pakken om weer bij de subtop aan te sluiten.

KCD begon voortvarend, Geer Janne Baakman scoorde al snel een doorloopbal en Martine Storm forceerde een strafworp die werd benut. KCD verdedigde erg sterk en met lange aanvallen werd de voorsprong uitgebreid en stond er na tien minuten een 0-4 stand op het scorebord. KIOS deed van afstand voor het eerst wat terug, maar het verschil van vier doelpunten werd binnen een minuut weer hersteld door Geer Janne Baakman met een afstandschot. KIOS haalde door over te gaan op achterverdedigen de snelheid volledig uit de wedstrijd. KCD was echter aanvallend en verdedigend meester in de korfzone, waardoor de voorsprong niet in gevaar kwam. Met een ruststand van 3-6 werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Geer Janne Baakman zette KCD weer op 3-7 met een afstandschot en met lange zorgvuldige aanvallen werd de voorsprong zelfs uitgebreid naar 3-9. Dit werd KIOS te gortig en de ploeg zette even aan, waardoor het verschil binnen enkele minuten terug werd gebracht naar drie punten. KCD bleef echter uiterst koel en met wederom zorgvuldig korfbal werd het verschil door Laura Briedé weer naar vier gebracht. De overwinning kwam niet meer in gevaar en de punten waren binnen met een eindstand van 7-12.

Volgende week komt het laaggeklasseerde Thor op visite. Hier kan KCD het veldseizoen afsluiten met negen punten uit zeven wedstrijden, maar dan moet er wel eerst worden gewonnen. Met deze wedstrijd zal het nieuwe kunstgrasveld van KCD officieel worden geopend.

Doelpunten: Ivo Stomp 5, Geer Janne Baakman 4, Laura Briedé 2, Johan Kraan 1.