Kinderboekenweek van start op Kameleon

4 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - OBS Kameleon startte de Kinderboekenweek deze week met een interactief toneelstuk waarin een aantal kinderboeken werd geïntroduceerd en hoofdrolspeler Bob, een ontdekkingsreiziger, een paar belangrijke dingen leert. Het thema van de Kinderboekenweek is: ‘Hallo Wereld!’ en heeft alles met ontdekken te maken.

Het gelegenheidstoneelgezelschap van ouders en leerkrachten voerde het toneelstuk voor alle kinderen van de school op. Het stuk gaat over ontdekkingsreiziger Bob die tijdens een lezing over zijn ontdekkingsreizen een mysterieus telefoontje krijgt. Nieuwsgierig als Bob is, gaat hij er direct op af en neemt de kinderen mee op avontuur.

Bob leert tijdens zijn reis dat het belangrijk is om een vreemde taal te kennen, als je dingen wilt weten. Hij schrijft een brief met de vraag: Wat is er aan de andere kant van de zee? Hij stopt de brief in een fles en gooit hem in zee. De kinderen in het publiek zijn de golven en brengen de flessenpost naar de overkant. Daar vindt de Engelse Lizzy de brief en antwoordt: ,,I’m on the other side of the sea!’’ en stuurt de boodschap via de zee terug naar Bob. Gelukkig kan hij Engels lezen net als de kinderen van de Kameleon, die al een paar jaar Engelse les krijgen.

Bob ontdekt in de jungle, samen met twee vliegensvlugge vliegen, dat het goed is om nieuwsgierig te zijn en vragen te stellen als je iets te weten wilt komen. En hij leert dat het leven een stuk avontuurlijker is als je je fantasie gebruikt. Tot slot komt hij een vrouw tegen die hem vraagt: Hoe weet je dat iemand van je houdt? De kinderen, die goed opgelet hadden, riepen in koor: ,,Dat moet je vragen!’’ Bob komt samen met de kinderen tot de conclusie dat je je hart moet volgen en de dingen op je eigen manier moet doen in het leven. Dan komt alles goed en kom je er vanzelf achter wie er van je houdt.

De voorstelling sloot af met een Engels lied: ‘We are going on a bear hunt’, uit het boek ‘Wij gaan op berenjacht’. Het lied werd enthousiast meegezongen door alle kinderen van groep 1 tot en met groep 8. In de komende week gaan de kinderen extra veel knutselen, tekenen, zingen, lezen en voorlezen.

Woensdag 10 oktober sluit de Kameleon de week af met een tentoonstelling van alle creaties. Als uitsmijter staat een flinke verrassing op stapel.

advertentie
advertentie