Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Kinderboekenweek wordt groots gevierd in Driebergen

24 september 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In navolging van de Boekenweek (maart) wordt de Kinderboekenweek groots aangepakt in Driebergen. Opnieuw is het dorpsplein aan de Traaij de locatie voor vele activiteiten die door Boekhandel Jacques Baas en de Ondernemersvereniging Driebergen Centrum (ODC) worden georganiseerd. In twee tenten zullen op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 16.00 uur boekhandels, bibliotheek, vertellers en anderen een mooi programma verzorgen voor kinderen en ouders die van boeken en verhalen houden.

In maart van dit jaar wisten ODC en Boekhandel Jacques Baas elkaar te vinden bij het organiseren van de eerste Boekenweekmarkt in Driebergen. Na dit succes is de Kinderboekenweek een logische voorzetting hiervan, aldus Petra van de Ven (mede-eigenaar van Boekhandel Jacques Baas): ,,Samen met Han Roeten van de ODC zijn wij er weer in geslaagd flink wat deelnemers te vinden om een erg leuk programma aan te bieden voor kinderen en ouders." Zo is de Driebergse bibliotheek nadrukkelijk aanwezig met activiteiten als een prentenboekenquiz voor peuters/kleuters samen met de (groot)ouders. Voor de oudere kinderen is er een test: Welk leestype ben jij?

Het Vertellers Collectief Driebergen zal verhalen vertellen en er wordt ook voorgelezen in een wigwam. De Jeugd Theaterschool Driebergen van Kamiel van der Laan verzorgt, onder meer, een kinderboeken-speurtocht voor verschillende leeftijdsgroepen. En de Driebergse logopediste Anette de Groot doet een workshop Interactief Voorlezen voor ouders en andere belangstellenden. Anette de Groot is gespecialiseerd in omgaan met dyslexie.

Schrijfster Marije Koopmans uit Wijk bij Duurstede verzorgt een workshop voor kinderen en ouders met als thema: Blijf dromen en fantaseren! Uitgangspunt hierbij is haar onlangs verschenen prentenboek Boet en de rode knop. Zij zal haar boek ook zelf verkopen en signeren.

Een leuke verrassing is ook de aanwezigheid van de culinaire winkel Lekker. Zij zullen (lunch)hapjes aanbieden. Ook The Read Shop is er als tweede boekhandel bij en met enkele partijen wordt nog gesproken over deelname in welke vorm.

De populairste boeken van deze Kinderboekenweek zijn ongetwijfeld het veelbesproken prentenboek van Charlotte Dematons getiteld Nederland, de nieuwe Dolfje Weerwolfje (Weerwolfachtbaan) van Paul van Loon en het nieuwste boek van de Driebergse schrijfster Janneke Schotveld: Oma ontsnapt! Tijdens de Kinderboekenweek (woensdag 3 t tot en met zaterdag 13 oktober) ontvang je bij aankoop van tenminste € 10,- aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk gratis. Dit jaar is dat Het Akropolis Genootschap en De slag om bladzijde 37 geschreven door Tosca Menten.

Het Driebergse evenement zal plaatsvinden in twee grote tenten die worden aangeboden door de Speelweek Driebergen. Dus weer of geen weer, zaterdag 6 oktober wordt een dag voor kinderen en ouders om je op te verheugen! Voor het volledige programma kun je kijken op www.winkelenindriebergen.nl.

advertentie
advertentie