Plaquette QOR gerestaureerd

17 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - De plaquette van de Queen's Own Rifles (QOR) bij het Oorlogsmonument in Doorn wordt momenteel gerestaureerd. Dit Canadese regiment bevrijdde Doorn samen met de Polar Bears op 7 mei 1945. Ter herinnering aan hun optreden, lieten zij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een zelfgemaakte plaquette achter.

Zaterdag 6 oktober brengen vijftig Canadese veteranen een bezoek aan het monument om het A-team te bedanken. Het A-team (een groep jongeren uit Doorn) maakt op iedere laatste woensdagmiddag van de maand het monument vrijwillig schoon. Ze worden hierbij door de gemeente geholpen met schoonmaakmiddelen.

Na 6 oktober zal de plaquette tijdelijk worden verwijderd, waarbij het zeer grondig wordt gerestaureerd. De betonbewapening die wordt aangebracht moet er voor zorgen dat de plaquette weer jaren meegaat. De werkzaamheden aan de plaquette worden gesponsord en uitgevoerd door Stukadoorsbedrijf Gennissen BV uit Werkhoven. Het opknappen van het Oorlogsmonument is een goed voorbeeld van co-productie (samenwerking tussen de gemeente en haar inwoners).

advertentie
advertentie