Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Ingezonden: Bibliotheek Maarn

17 september 2012 om 00:00 Nieuws

Naar aanleiding over de berichtgeving betreffende Regiobibliotheek Z-O-U-T te Maarn, waarin geschreven wordt over een eventuele verhuizing uit Het Dorpshuis omdat daar geen enkele binding mee zou zijn, dat is bezijden de waarheid. De directeur van Z-O-UT gaat daar wel erg kort door de bocht want er is heel veel binding. Ik begrijp dat er bezuinigd moet worden en dat er gekeken wordt hoe dat op een zo goed mogelijke manier kan gedaan worden. Een klein stukje geschiedenis, we zijn begonnen als bibliotheek in de serre van een woonhuis, daarna naar een nutsgebouwtje bij de Hervormde Kapel, toen werd met gelden van de bevolking een Dorpshuis gebouwd waar iedereen nou niet direct op zat te wachten, maar voor de bibliotheek een vooruitgang want wij konden er ook in. Hard is gewerkt om er een volwaardige en prettige ruimte van te maken en de mensen kwamen met veel plezier hier naartoe, want het lag centraal in het dorp.

Thans hebben we een moderne en van alle gemakken voorziene bibliotheek die voldoet aan alle eisen van deze tijd. Wat gaat er nu gebeuren? De inwoners van Maarn zijn blij dat het gemeentehuis weer een functie krijgt voor de gemeenschap en er wordt gekeken hoe dat ingevuld gaat worden. Tot mijn grote verbazing moet ik uit deze krant vernemen dat de bibliotheek er eventueel ook ingaat en wel in een ruimte half zo groot als we nu hebben. Alles wat met veel zorg en plezier is gemaakt, de dvd-collectie, Makkelijk Lezen Plein, gezellige zithoeken om te lezen, aparte hoek voor de kinderen, verdwijnt want dat kan er niet in bij het gemeentehuis. Moeders die nog even naar de bibliotheek komen voor de school uitgaat, de scholen zelf want het ligt centraal dus allemaal te doen voor moeders met leerlingen die boeken mogen uitzoeken.

Het Dorpshuis wat ons altijd helpt als we iets tekort komen, deuren open doen als iemand niet op tijd kan zijn (hoezo geen binding). Inwoners van Maarn-Maarsbergen: help ons om iets wat goed is te behouden.

Jannie Broekhuis

Groenlinglaan 44

Maarn

advertentie
advertentie