Margaretha Turnor bezoekt Grietmarkt

13 september 2012 om 00:00 Nieuws

Tien jaar alweer is er in mei en juni de Grietmarkt in Amerongen. Met biologische producten, kunst, straattheater, kinderactiviteiten en muziekoptredens weet de markt al die jaren al de toestromende bezoekers te boeien. En het zijn niet alleen de mensen uit de Utrechtse Heuvelrug die de markt bezoeken, uit alle hoeken van het land weten mensen de Grietmarkt te vinden.

Tiende editie met een extra feestelijk tintje AMERONGEN - Het mooie zomerweer zorgde afgelopen zaterdag voor een flinke drukte op de Grietmarkt. ‘s Avonds schoven maar liefst driehonderd mensen aan bij het Grietmaal om te genieten van een bloemrijke maaltijd. Het was een zeer succesvolle dag voor de jubilerende Grietmarkt waar zelfs kasteelvrouwe Margarteha Turnor haar opwachting maakte.

door Marleen Rikkengaa

Bijzonder op deze jubileummarkt, was het bezoek van kasteelvrouwe Margaretha Turnor. In een rijtuig kwam zij de naar haar genoemde laan op om het volk toe te spreken. Samen met wethouder Tim Verhoef tekende zij een convenant, waarin vastgelegd is dat de Grietmarkt de komende tien jaar weer gebruik mag maken van het aan het kasteel toebehorende terrein. Ook de onthulling van het nieuwe logo gaf een extra feestelijk tintje aan de markt.

Kinderen vermaakten zich uitstekend met het duo Doorgedraaid, een aantal kreeg zelfs een draaiorgeldiploma. Prachtige bloemen schilderden de kinderen op lange tafellopers en ze hadden dolle pret met de Maffe majoor op zijn hoge stelten. Ook het duo Zeb en Sabine wist de kinderen met hun acrobatische kunsten te boeien. Het terras zat de hele dag vol, terwijl de muziek van Overstag, Pova en Ray Klaassen voor een meer dan aangename sfeer zorgde.

Bij het Grietmaal werden de drie winnaars van de gedichten- en verhalenwedstrijd bekend gemaakt. De schrijflustigen mochten zelf hun verhaal of gedicht voordragen. Winnares was Cocky Kok uit Leersum, tweede werd Mia van Baaren, eveneens uit Leersum en derde Carina van Boagaert.

advertentie
advertentie