Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Open dag bibliotheek Leersum

10 september 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De bibliotheek in Leersum is zaterdag 15 september van 11.00 tot 16.00 uur geopend in verband met de open dag van SCC De Binder. Doorlopend is er een boekverkoop van afgeschreven materialen. Liefhebbers kunnen deze dag voordelig een voorraad 'leesvoer' aanschaffen.

Het betreft boeken uit de hele breedte van de collectie, van tijdschriften, romans, thrillers, detectives en literatuur tot studie-/hobbyboeken voor jeugd en volwassenen. Er zijn ditmaal extra veel romans voor volwassenen te koop. De afgeschreven boeken voor volwassenen kosten € 1,- per stuk, de afgeschreven jeugdboeken € 0,50. Voor de afgeschreven tijdschriftjaargangen, cd's en dvd's wordt € 2,00 gevraagd.

Om 12.00 uur wordt de expositie van Kit Le Large (Driebergen, 1966) feestelijk geopend. Kit mixt op een fijnzinnige manier vrolijkheid en woorden in haar werk. Ze creëert mixed-media schilderwerken met stof, metaal, papier, artifacts en vindsels. Elk schilderij bestaat uit vele lagen, wat maakt dat er steeds nieuwe dingen te ontdekken zijn.

De expositie is tot 27 oktober tijdens openingsuren te bezichtigen.

Om 14.00 uur wordt er voorgelezen uit Boet en de rode knop, een prentenboek én debuut van schrijfster Marije Koopmans. Vrijdag 14 september komt het boek van deze schrijfster uit Wijk bij Duurstede uit en zaterdagmiddag komt ze samen met de illustratrice naar Leersum om voor te lezen uit dit mooi en ambachtelijk uitgegeven boek. Na het voorlezen is er een workshop 'teken je eigen droom'. Manon de jong, die het boek illustreerde, zal deze workshop begeleiden. Na afloop is het mogelijk Boet en de rode knop aan te schaffen en te laten signeren.

advertentie
advertentie