Dalto moet het doen met een punt

10 september 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De eerste thuiswedstrijd van dit veldseizoen moest Dalto aantreden tegen de kampioen uit de hoofdklasse, Unitas. Op een zonovergoten sportpark De Woerd was het een gezellige drukte met veel publiek. Dat Unitas vol vertrouwen was na de overwinning van vorige week bleek al vrij snel in de wedstrijd, want na de 1-0 door Paula Bos nam Unitas het initiatief volledig over en Dalto kon niet meer doen dan blijven knokken en proberen de schade beperkt te houden. De dames van Unitas waren gevaarlijk op het schot en de kleine kansjes. Dalto maakte veel onnodige overtredingen en zag de bal regelmatig op de strafworpstip belanden. De ploeg ging daar niet slim genoeg mee om en liet zich uitlokken om overtredingen te maken. De heren van Unitas speelden veel in dienst van de dames, maar pikten op belangrijke momenten hun doelpunten mee. Het enige echt mooie moment van Dalto in de eerste helft was de vrije bal van Barbara Brouwer die de bal tussen de benen door van een Unitasdame naar Kaylee Alblas speelde die de bal mooi binnen schoot. Verder was het Unitas dat heerste en regelmatig tot scoren kwam. Op de ruststand van 6-10 was niets af te dingen en het was duidelijk dat er iets moest gebeuren om de wedstrijd te kantelen.

Coach Ron Steenbergen bracht gelijk na rust Bart Nieuwenweg in het veld en dat gaf wat meer duidelijkheid en rust in het verdedigingsvak. Dalto richtte zich op en puur op inzet wist de ploeg zich weer in de wedstrijd te knokken. Een vrije bal werd door Jelle Steenbeek benut, maar Unitas scoorde gelijk tegen. Afstandsschoten van Barbara Brouwer en Maarten van Brenk betekenden de 9-11 en de hoop was weer terug. Een mooie Unitas damesgoal van afstand betekende weer drie punten achterstand, maar Dalto voelde dat er nu wel kansen waren. Dide van Eck met een korte kans en Bart Nieuwenweg die een stip benutte en de stand was 11-12. Op dat moment had Dalto moeten doordrukken, maar een totaal onnodige overtreding aan de lijn betekende een vrije bal tegen die feilloos werd binnengeschoten. Dalto liet op dat moment de koppies niet hangen, maar bleef doorgaan en afstandsschoten van Jelle Steenbeek en Paula Bos betekenden eindelijk de gelijke stand waar Dalto zo voor had geknokt. Toch was het weer Unitas dat een voorsprong nam, maar deze werd door Bart Nieuwenweg met een schot van heel ver weer teniet gedaan. Hierna werd de gevaarlijkste dame van Unitas veelvuldig in stelling gebracht en dit had als resultaat twee rake afstandsschoten en de achterstand 14-16 met nog vier minuten op de klok. Dalto richtte zich nog één keer op en ging in de aanval alles of niets spelen met heel eenzijdig maar wel effectief spel, met Maarten van Brenk in de punt van de aanval, Bart Nieuwenweg onder de korf en de dames in de steun. Deze spelwijze had effect, want met eerst de 15-16 van afstand, schoot Maarten in de laatste minuut de 16-16 binnen. Vrijwel gelijk daarna klonk het eindsignaal van de scheidsrechter. Opluchting bij Dalto, want er was toch een punt gehaald, maar ook onvrede over de manier waarop er met name in de eerste helft was gespeeld. De te gemakkelijk opgelopen achterstand was de ploeg de hele wedstrijd blijven achtervolgen en ondanks dat het in de tweede helft beter ging, waren de coach en het team niet tevreden.

Inmiddels lijkt het een aparte competitie te worden, want OVVO/De Kroon wist ook zijn tweede wedstrijd te winnen, ditmaal van TOP en verliezend veldfinalist DeetosSnel staat nog puntloos onderaan. Aanstaande zaterdag is er voor Dalto 1 geen competitie. Wel wordt er door Dalto, als landskampioen veld, in Belgie (Antwerpen) gespeeld om de Supercup tegen de landskampioen veld van België Sikopi. Deze wedstrijd om de Supercup wordt voor het eerst gespeeld. De week daarop speelt Dalto weer een thuiswedstrijd, tegen DeetosSnel.

Doelpunten Dalto: Jelle Steenbeek (4), Maarten van Brenk (3),), Paula Bos (2), Bart Nieuwenweg (2), Otto Fabius, Dennis Brunt, Kaylee Alblas, Dide van Eck en Barbara Brouwer