Tijdelijke sluiting particuliere school Maupertuus

23 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De particuliere school Maupertuus in Driebergen-Rijsenburg is op maandag 20 augustus tijdelijk gesloten geweest vanwege asbestsaneringswerkzaamheden.

Tijdens renovatiewerkzaamheden bij de toiletgroep is er asbesthoudend materiaal aangetroffen. Er zijn lucht en stofmonsters afgenomen door in asbest gespecialiseerde bedrijven. De asbest is gelokaliseerd en op maandag 20 augustus gesaneerd. Hierna is de locatie opnieuw onderzocht en veilig verklaard. Er bestaan dus geen gezondheidsrisico's voor de leerlingen en de medewerkers van de school.

Het schoolbestuur heeft besloten dat gisteren de eerste schooldag werd voor de kinderen van Maupertuus. Het schoolbestuur heeft haar medewerkers en de ouders van de leerlingen hiervan op de hoogte gebracht.

Het schoolbestuur en de gemeente vinden het vervelend dat het schoolgebouw op maandag 20 augustus tijdelijk en gedeeltelijk gesloten is geweest. De veiligheid van iedereen die van het gebouw gebruik maakt, staat echter altijd voorop. Dat was de reden voor de tijdelijke en gedeeltelijke sluiting.

advertentie
advertentie