Bridgelessen De Driebergse Heuvelrug 'een uitje'

10 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - ,,Mijn bridgeles moet een uitje zijn." Dat zegt Barbara Kingma in in de nieuwe brochure van de Nederlandse Bridgebond. De bridgeschool van Kingma, bridgeschool de Driebergse Heuvelrug Heuvelrug, is volgens de Nederlandse Bridgebond een begrip, duizenden cursisten leerde zij bridgen. Kingma: ,,Het spel staat centraal, maar het contact tussen de cursisten vind ik ook belangrijk. ''

Bij bridgeschool de Driebergse Heuvelrug is 20 jaar geleden gekozen voor een professionele aanpak. Weg uit de rokerige sportkantines en van de kleine keukentafels. Er werd een duidelijke pad ingeslagen: moderne lesruimtes, een goed onderbouwd en uitgekiend cursuspakket, ondersteund door moderne computerapplicaties. Zo krijgen de leerlingen optimaal de kans het bridgespel onder de knie te krijgen. Het opleidingspakket kent een doorlooptijd van vier jaar, cursisten bepalen tijdens het intakegesprek zelf waar zij het beste kunnen in- en uitstromen. Theorie en praktijk kunnen op deze wijze op elkaar worden afgestemd.

Volgens Barbara Kingma is leren bridgen ook een sociaal gebeuren. ,,Het contact tussen de cursisten vind ik belangrijk, ik las dan ook altijd een pauze in zodat zij elkaar leren kennen. Om dezelfde reden laat ik iedereen na de pauze rouleren en stimuleer ik de beginners na een les of vier, ook thuis met elkaar te oefenen."

In september wordt weer van start gegaan met de cursussen voor beginners (hier worden de basisprincipes onthuld), gevorderden (hier ligt de nadruk op af- en tegenspel en het competitief bieden) en vergevorderden (deze pluscursus kent clusters van samenhangende onderwerpen die verder worden uitgediept). Dit alles in de ruimte in Healthcenter Hoenderdaal te Driebergen.

Voor meer informatie: bezoek de website www.Barbarakingma.nl of bel 030-6564587.

advertentie
advertentie