Schouwspel van klassieke rijtuigen en koetsen

25 juli 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Huis Doorn is op zondag 19 augustus weer het decor van de Kastelentocht. Het paarden- en koetsenevenement wordt voor de 47ste keer gehouden. In de vroege ochtend stellen vele klassieke rijtuigen en koetsen zich op op de voorweide van het kasteel. Het belooft wederom een bijzonder schouwspel te worden van twee-, vier- en zesspannen met koetsiers en passagiers in historische kledij.

Vanaf 10.00 uur vertrekken de deelnemers in een lange stoet voor een rit langs de buitenplaatsen van de Utrechtse Heuvelrug. Route en uitleg over de aanspanningen zijn lezen in het programmaboekje dat vooraf te koop is bij de VVV-kantoren en op de dag zelf op het terrein van museum Huis Doorn. Om 12.30 worden alle rijtuigen en koetsen weer terugverwacht voor de lunchpauze, die tot ongeveer 14.00 uur duurt. Bezoekers kunnen tijdens de lunch het geheel van heel dicht bij bewonderen en koetsiers geven met plezier uitleg over hun klassieke aanspanningen. Na de lunch volgt de middagrit, die tot ongeveer 15.30 duurt. Na terugkomst op het terrein van Huis Doorn volgt de prijsuitreiking.

Als de aanspanningen van het terrein van Huis Doorn af zijn hoeven de bezoekers zich niet te vervelen. 's Morgens worden er demonstraties gegeven door het showteam van de Nederlandse vereniging Traditioneel Gerei, men kan het gezellige strodorp bezoeken, een parkwandeling Keizerlijk Groen maken of het museum bezichtigen. In het museum, dat deze dag speciaal al om 10.00 uur open is, worden 's morgens rondleidingen verzorgd en 's middags kunnen geïnteresseerden op eigen tempo de collectie bewonderen.

Toegang tot de 47ste kastelentocht is gratis. Er zijn weer veel vrijwilligers die zich inzetten voor dit historische evenement. Het evenement wordt financieel gesteund door de verkoop van de programmaboekjes. Voor meer informatie: www.kastelentochtdoorn.nl of www.huisdoorn.nl. Adres: Langbroekerweg 10, 3941 MT Doorn

advertentie
advertentie