Themaweek Zuid-Afrika bij Verzorgingstehuis Sparrenheide

24 juli 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Juist in de periode dat veel familieleden van de circa negentig bewoners Sparrenheide op vakantie zijn, neemt de energieke coördinator activiteiten Anita de Jager de bewoners mee op een reis naar Zuid-Afrika, tijdens de jaarlijkse themaweek van het verzorgingshuis

door Kees de Kroon

Het programma, nu voor het derde jaar, strekt zich over alle middagen deze week uit. Doel is een beetje ,,samen op reis te gaan naar een mooi ver land, waar vooral degenen die er daadwerkelijk zijn geweest heerlijke prettige herinneringen aan kunnen ophalen.”

Maandagmiddag startte Anita een reisdocumentaire van een uur met als ondertitel: ‘land van schoonheid en diversiteit’. Dinsdag was er een ‘braai’ in de brasserie met typische Zuid-Afrikaanse gerechten op de barbecue. Samen met de Utrechtse professionele Djembe-groep ‘Foretsacree’ is het verdere programma vorm gegeven. Woensdag was er een workshop met uitleg over de traditionele Afrikaanse muziek en dans. Vandaag Afrikaans zingen, morgen een soos en zaterdag een knallende afsluiting van 15.00 tot 16.00 uur.

Lees het hele verhaal in de StichtseCourant.nl/NieuwsbladDeKaap.nl van vandaag.

advertentie
advertentie