Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Gemeente op de barricades voor Huis Doorn

19 juli 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het college van B&W heeft samen met de provincie Utrecht een brief gestuurd aan de commissie Cultuur van de Tweede Kamer, waarin wordt gepleit voor het belang van museum Huis Doorn. Het museum en het park dreigen de poorten te moeten sluiten als er niet meer subsidie komt vanuit de Raad van Cultuur. Die besloot vorige week echter vast te houden aan een eerder advies om de rijkssubsidie voor Huis Doorn met meer dan de helft te korten.

Door de gezamenlijke inspanningen van gemeente en provincie is reeds bereikt dat het museum vier maanden uitstel heeft gekregen om aan te tonen dat het museum open moet blijven. De eerstvolgende kastelentocht, die zondag 19 augustus vertrekt vanuit Huis Doorn, zal ook in het teken staan van de toekomst van het museum. De gemeente zal dan samen met de provincie, het museum en vele sympathisanten een 'duidelijke boodschap' afgeven aan de Tweede Kamer.

Huis Doorn was vanaf 1919 het toevluchtsoord van de verdreven Duitse Keizer Wilhelm II. Daarbij nam hij vele kostbare goederen, zoals schilderijen, meubels en zilver mee naar Doorn. Huis en collectie trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers, evenals het park.

advertentie
advertentie