Afbeelding
BDUmedia

Lunchconcert Maartenskerk: Van Rusland naar Argentinië

17 juli 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN. Mensen die op zaterdagmiddag 4 augustus de Maartenskerk bezoeken, maken in drie kwartier een muzikale reis rond de wereld. Er wordt muziek gespeeld uit Duitsland (Bach), Italië (Vivaldi), maar de Russische accordeonist Vladimir Shobanov neemt de bezoekers aan het eind van het concert zelfs mee naar Argentinië. Van Astor Piazzolla klinken werken waarbij de accordeon ditmaal samenspeelt met het orgel.

Eveline Jansen, organist van de Oud Katholieke Kathedraal in Utrecht, is bereid gevonden om de verhinderde Dirk-Jan Honing te vervangen in het lunchconcert van 4 augustus. Zij treedt vaker op met Vladimir Shobanov. Deze in de Russische Republiek Chuvaschien geboren musicus bekwaamde zich op de bajan, de Russische accordeon. Hij bekroonde zijn studie in Duitsland waar hij in 2009 afstudeerde aan de ,,Hochschule für Musik und Theater'' in Hannover.

Op het orgel klinken solowerken van Böhm, leraar van Bach, en van Krebs, leerling van Bach. Maar Bach klinkt ook op de accordeon, in een bewerking.

Eveline Jansen studeerde in Utrecht en volgde daarna lessen bij onder meer Marie-Claire Alain en Anton Heiller. Zij dirigeert het Kathedrale Koor in de St. Gertrudis kathedraal en doceert zang aan de priesteropleiding van de Universiteit Utrecht.

Het concert begint om 12.15 uur.

advertentie
advertentie