Start discussie in het digitale dorpscafé

9 juli 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De werkgroep Bruggenbouwers start op donderdag 12 juli een discussieforum op internet. De Bruggenbouwers willen de mening van de inwoners horen over de gemeente. Op het forum kunnen inwoners aangeven hoe zij vinden dat bestuurders, raadsleden of ambtenaren moeten omgaan met de mening van betrokken inwoners bij belangrijke beslissingen. De discussie vindt plaats in het digitale dorpscafé op het virtuele dorpsplein van de gemeente: www.gemeenteutrechtseheuvelrug.nl/dorpsplein/dorpscafe.

De werkgroep Bruggenbouwers adviseert op uitnodiging van burgemeester Frits Naafs over het verkleinen van de kloof tussen burgers en bestuur. De burgemeester deed zijn oproep op een dialoogavond van de gemeenteraad in januari van dit jaar. In maart ging men van start. Na de eerste fase van onderlinge kennismaking en verkenning van de problematiek zijn er voor de zomer gesprekken gevoerd met raadsleden en met het college van B&W. Nu gaat het om inbreng vanuit de inwoners.

Zomermaanden gebruiken

Het is niet gebruikelijk om in de zomermaanden meningen te peilen en te discussiëren. Maar de tijden veranderen, zo zeggen de Bruggenbouwers. Lang niet iedereen is met vakantie, en al zeker geen twee maanden achtereen. Bovendien houdt menigeen via internet contact met de achterblijvers, is de gedachte van de Bruggenbouwers. En dus loopt de digitale discussie van 12 juli tot 1 september. Ook schriftelijke bijdragen kunnen ingebracht worden. De Bruggenbouwers zetten de reacties op een rijtje en vatten ze samen in een aantal grote lijnen. Alles gebeurt via het digitale dorpscafé..

Enquête en dialoogavond

Eind augustus komt er ook - gebaseerd op de inbreng vanuit de inwoners - een enquête. De resultaten daarvan komen in de tweede helft van september beschikbaar. In het najaar volgt een grote dialoogavond met alle betrokken partijen: inwoners, raadsleden, college van burgemeester en wethouders en ambtenaren. De werkgroep Bruggenbouwers zal haar werk afronden met een advies aan het gemeentebestuur.

Schriftelijke reacties kan men sturen naar: De Bruggenbouwers, S.v.d.Oyelaan 7, 3941 CB Doorn.

advertentie
advertentie