Politieke excursie op Huis Doorn

6 juli 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het jaar 2012 is uitgeroepen tot Jaar van de Historische Buitenplaats. Daarom organiseert de statenfractie van de ChristenUnie dit jaar een serie excursies op buitenplaatsen met een rijke historie. Onlangs was Huis Doorn aan de beurt. Raadslid Dick Karssen uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug was van de partij.

De Statenfractie van de ChristenUnie organiseert de serie politieke wandelingen om het provinciale beleid rond buitenplaatsen in de schijnwerpers te zetten. Museum Huis Doorn is nu volop in het nieuws, omdat de Raad voor Cultuuradvies voorstelt om de rijkssubsidie te halveren. Als deze bezuiniging inderdaad doorgaat, zou het museum per 1 januari 2013 moeten sluiten.

Museum Huis Doorn heeft sinds kort een foto-expositie over de rijke historie van het parkbos en de gebouwen, getiteld 'Keizerlijk groen'. Conservator Cornelis van de Bas gaf het gezelschap een rondleiding door het parkbos, waarbij hij vooral stil stond bij de grote borden met historische foto's en plattegronden die her en der in het park staan.

advertentie
advertentie