Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Joyriding in Leersum

2 juli 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De politie heeft in de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli een 16-jarige jongen uit Leersum aangehouden voor joyriding.

Surveillerende agenten zagen die nacht rond 00.50 uur een automobilist met stadslicht rijden die opvallend rijgedrag vertoonde. Hierop gaven agenten de bestuurder een stopteken. De bestuurder ging er vervolgens met hoge snelheid richting de Dreef vandoor. Agenten zetten de achtervolging in en zagen dat de auto bij het Juffersland plotseling stilstond. De auto was door de tuin van twee woningen gereden en had een hekje van een andere woning geraakt. Bij de auto stonden twee jongens die bij het zien van de politie wegrenden. Agenten konden een van hen, een 16-jarige jongen, aanhouden.

De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het bleek dat hij de auto van zijn moeder zonder toestemming had meegenomen. De politie onderzoekt wie de andere inzittende van de auto was. De jongen zal de schade aan de tuinen vergoeden. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

advertentie
advertentie