Twee zeehonden geadopteerd door de Plus

28 juni 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - ,,Het enthousiasme van Lenie ‘t Hart was groot en wij vonden het ook een groots gebaar dat zij persoonlijk naar Maarn was gekomen om de certificaten te overhandigen en de cheque in ontvangst te nemen”, meent Theo van Schaick van de Plus supermarkt.

door Monique José Timmermans

Vier maal per jaar wisselt het doel dat Plus steunt en het is al even geleden dat de Plus in het teken stond van de adoptie van de zeehonden. Er is gespaard voor het benodigde bedrag van €500,- per zeehond met de statiegeldbonnetjes en de verkoop van broodjes, sleutelhangers en magneetjes waarvan 20% naar het goede doel ging.

,,Lenie ‘t Hart is zo druk, ze heeft de afspraak twee keer moeten afzeggen.” Nu was ze er dan toch om de bedenkers van de namen van twee door de Plus geadopteerde zeehonden te ontmoeten en de cheque in ontvangst te nemen.

Anne Braat uit Maarn bedacht Goldi, eigenlijk de naam voor de hond die ze zo graag zou willen. ,,Een Golden Retriever, maar dat mag niet.” De tweede zeehond heet Plusje, bedacht door Mike Prins uit Scherpenzeel. Hij was niet aanwezig vanwege een schoolreisje. Zij kregen een certificaat van de zeehondencrèche en een mooie pluche zeehond van de Plus.

Goldi en Plusje zijn huilers die hun moeder kwijt zijn geraakt. ,,Dan raken de jonge zeehonden in paniek en blijven onafgebroken huilen”, legt Lenie ‘t Hart uit. Ze zijn gevonden bij Terschelling en bij Harlingen op de pier. In de zeehondencrèche in Pieterburen worden ze verzorgd tot ze sterk genoeg zijn om weer naar de wadden te gaan. Bij die vrijlating mogen Anne en Mike aanwezig zijn, iets waarop Anne al had gehoopt.

Het geld wordt gebruikt voor de verzorging van de dieren, vooral vis (haring) - zo’n 5 kilo per dag - maar ook inentingen en vitaminen bijvoorbeeld. ,,Deze dieren zijn niet ziek, maar nog niet zelfstandig. Over twee à drie maanden wegen ze meer dan 35 kilo en kunnen ze terug. De moeder zeehond leert haar jongen in de natuur weinig. Dieren die in Pieterburen groot gebracht zijn, kunnen zich weer prima alleen redden.”

Via www.zeehondencreche.nl zijn Plusje en Goldi te volgen via de webcam in ruimte jarino 4. Mochten ze inmiddels verhuisd zijn, dan zijn ze met even zoeken alsnog te vinden.

advertentie
advertentie