Christine Buchan wint het Hoenderdaal Ladies Open 2012

11 juni 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het zesde Hoenderdaal Ladies Open vond afgelopen weekend plaats op de golfbaan van golfclub Hoenderdaal. Op zaterdagochtend 11.00 uur vertrok de eerste flight van in totaal 52 dames die deelnamen aan het open toernooi. De baan was in prima conditie al was het weer deze dag niet optimaal.

Het aantal dames dat meedeed was minder dan vorig jaar. Dat kwam hoofdzakelijk door het feit op andere golfbanen in de buurt ook wedstrijden werden gehouden. De greens lagen er behoorlijk bij en de pinpositie waren op de eerste dag niet al te moeilijk gestoken. De resultaten waren over het algemeen aan de magere kant. Vooral de bij vlagen straffe wind speelde veel speelsters parten, waardoor de resultaten gemiddeld tegenvielen.

Zondagochtend speelden 42 dames de halve finale, die in twee poules werd gespeeld. Het was ten opzichte van zaterdag prima golfweer. Desondanks werd er door de meest dames minder gespeeld dan de dag daarvoor. Mogelijk kwam dit ook omdat de holes iets moeilijker gestoken waren. Monique van Amerongen speelde in de halve finale het beste met +10, gevolgd door Wally van de Griendt +11 en Dini van Keulen +12. Na de halve finale was het al vrij duidelijk wie er om de eerste plaats zouden gaan strijden.

De beste 27 dames speelden vervolgens de finale. De holes waren opnieuw moeilijker gestoken, zodat men geen voordeel had van de situatie van 's morgens. Slechts enkele dames speelden 's middags beter dan in de ochtend. Vooral Christine Buchan speelde uitstekend, met een score van +5. Ook Monique van Amerongen +12, Thea Gerritsen +13, Tomiko van Oorschot +13 en Bets van Selm +13 kwamen in de middagronde goed opzetten. Uiteindelijk was de eindsprint van Christine Buchan voldoende om het totaalklassement te winnen.

De einduitslag (top 6)

1. Christine Buchan, 33

2. Dini van Keulen, 38

3. Tomiko van Oorschot, 39

4. Joke van der Haar, 40

5. Thea Gerritsen, 41

6. Monique van Amerongen 44

advertentie
advertentie