Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Geen alcohol meer verkrijgbaar bij Bosbad Leersum

7 juni 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - In de kiosk van het Bosbad in Leersum mag voortaan geen alcohol meer verkocht worden. Dit is na langdurig overleg met de huurder van de kiosk besloten.

De Stichting Bosbad Leersum probeert al jaren het gebruik van alcohol op het terrein van het Bosbad te verbieden. De reden hiervoor is dat de praktijk heeft uitgewezen dat alcoholgebruik tot gevaarlijke situaties kan leiden. Daarnaast komen er ook veel gezinnen met kinderen naar het Bosbad. Ook vanuit dit oogpunt acht de gemeente het niet gewenst dat er alcohol wordt verkocht c.q. gebruikt. Daarom mogen bezoekers ook geen alcohol het terrein op nemen.

Alcoholgebruik nabij het zwembad bleef mogelijk omdat de huurder van de kiosk, op basis van een oude huurovereenkomst met de gemeente, alcohol mocht verkopen. Dit leverde ongewenste situaties op. Hans Klopper, voorzitter Stichting Bosbad Leersum, is blij met het genomen besluit. ,,Niet alleen is zwemmen en alcohol een slechte combinatie. Voor ons staat de veiligheid van de bezoekers voorop. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid dragen voor de veiligheid als er alcohol wordt verkocht.''

advertentie
advertentie