Feestelijk corsojubileum in De Binder

4 juni 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van het Leersumse Bloemencorso hielden de Stichting Organisatie Bloemencorso Leersum en de Historische Vereniging Leersum (HVL) op vrijdagavond 1 juni een feestelijke jubileumavond in De Binder te Leersum.

Het hoofdthema van de avond was de presentatie van het jubileumboek over 60 jaar corsogeschiedenis in Leersum. Na een welgemeend dankwoord aan de samenstellers onthulde de voorzitter van de HVL, KeesJan Spijker, de naam van het boek: 'Konten, lijmen en plakken'. Drie woorden die de essentie van het bloemencorso weergeven. De apetrotse voorzitter mocht vervolgens de eerste exemplaren uitreiken aan burgemeester Naafs, schrijver Lambert Klaus, eindredacteur en vormgever Peter van Oosten de Boer, fotoredacteur Cees Keur en aan de voorzitter van de Stichting Organisatie Bloemencorso Leersum Cees van Swieten.

Cees van Swieten reikte vervolgens een aantal exemplaren uit aan steunpilaren en sponsoren van het bloemencorso: Gerrie van der Garde-Veldhuizen, Hans Charvát Sr, Remmelt Veenstra (AH Leersum), John Achterberg en Evert Jan van de Beek, voorzitter van Ondernemersvereniging Leersum. De bijna 100-jarige mevrouw Gijsbertse (tante Pietje) kon helaas niet aanwezig zijn, maar Cees van Swieten zal haar het boek binnenkort gaan aanbieden.

Op het programma stond ook de première van de videofilm met historische beelden van 60 jaar bloemencorso. Voor veel aanwezigen was deze, door Arie Rebergen samengestelde film, een prachtige terugblik op vroegere jaren. Een enigszins afwijkend programmapunt was het verhaal over de ontvreemding en de terugkeer van een van de vier uilen van de Uilentoren aan de Lomboklaan. Maar dit is ook een stukje geschiedenis van Leersum. De voorzitter van de HVL heeft de op het nest teruggekeerde uil officieel overgedragen aan burgemeester Naafs als vertegenwoordiger van de van rechthebbende eigenaar. De gemeente gaat onderzoeken hoe deze stenen uil van bijna 200 kilo weer een passende plaats kan krijgen.

De muzikale omlijsting van de avond werd verzorgd door The Nostalgic Swing Men uit Leersum.

Hoewel het aantal bezoekers enigszins tegenviel, kunnen de besturen van het Bloemencorso en de Historische Vereniging terugzien op een zeer geslaagde avond.

Het jubileumboek kost € 15,- en is te koop bij Albert Heijn Leersum, de HVL (tel. 453406), het Bloemencorso (info@bloemencorsoleersum.nl of tel. 461242). Voor Vrienden van het Bloemencorso is de prijs € 10,- (hannekefontijn@hotmail.com of tel. 461242).

advertentie
advertentie