Swingend concert van Ons Genoegen

15 mei 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Muziekvereniging Ons Genoegen gaven op 12 mei een swingend voorjaarsconcert. Dit keer onder het thema 'bevrijding'. En omdat sporthal De Ploeg wordt verbouwd, gebeurde dit bij uitzondering in de gastvrije Andrieskerk.

door Manus van Gent

Het complete fanfareorkest (koper, slagwerk en saxofoons) en ook de slagwerkgroep afzonderlijk, wisten met moderne muziek stukken de toehoorders in de historisch kerk tot enthousiasme te brengen. De swingende klanken van de bugels, de stevige roffels van het slagwerk en de meeslepende tonen van de saxofoons toonden het vakmanschap en de toewijding van alle amateurmuzikanten van Ons Genoegen.

Het bekende orkest staat sinds 2010 onder dirigent Egon Smit die in meerdere beroepsensembles als saxofonist optreedt (onder meer de kapel van de Koninklijke Landmacht) en die als solist een graag gehoord gastmuzikant is. De welluidende zangeres Tanja van den Eijnden wisselde het instrumentale gedeelte af met schitterende sololiederen en songs, tot grote verrassing van het publiek.

De programmering van het bevrijdingsconcert was afwisselend en levendig. Van klassiek tot modern, van marsmuziek tot serenades. Het voltallig instrumentarium kwam aan zijn trekken. Ons Genoegen liet horen waartoe zij in staat is.

Maar de muziekvereniging is meer dan een orkest dat podia voor optredens zoekt, er zijn muzikale leden van alle leeftijden actief. Tussen het jongste en het oudste lid zit bijna 80 jaar leeftijdsverschil. Elke donderdag avond wordt er geoefend door minstens dertig leden. Men kan daar vrijblijvend een kijkje nemen en ervaren hoe het is om zelf muziek te maken bij Ons Genoegen. Ook de slagwerkgroep biedt gelegenheid om kennis te maken, op dinsdag avond in het muziekcentrum. En wie wil kan ter plekke proberen mee te spelen. Voor de junioren is er veel te beleven op Ons Genoegen. Voorbeeld is de oriëntatie cursus van zes weken, waarna een eerste voorkeur voor een instrument kan volgen.

Meer weten over muziek maken bij muziekvereniging Ons Genoegen? Kijk op www.onsgenoegenamerongen.nl. Bezoekadres: Majoorsweg, Amerongen.

advertentie
advertentie