Ingezonden: SVMM sluit seizoen af met nederlaag

14 mei 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - Waar SVMM de afgelopen twee maanden nog streed tegen rechtstreekse degradatie, kwam het op het einde zelfs nog in aanmerking voor een periodekampioenschap. Helaas gingen de laatste twee wedstrijden verloren en doofde het seizoen als een nachtkaars uit. Doelstelling (handhaving) bereikt, maar aan het einde van de rit toch een vertwijfeling of er meer in gezeten zou hebben.

door Jacob van den Essenburg

SVMM startte aan de wedstrijd tegen DVSU zonder de geschorste Simon Veldhuizen en Juri Goed. DVSU startte in hun sterkste opstelling maar moest al snel twee keer wisselen, Jerry Minjon en Lukas Peeters vielen beide geblesseerd uit. Het spel was van beide kanten niet goed en zo golfde het op en neer zonder echt gevaarlijk te kunnen worden. De wedstrijd werd wel sterk beïnvloedt door twee ondoordachte overtredingen van Mark Hamulyak. Hamulyak kreeg voor beide overtredingen geel en kon na een half uur met rood van het veld vetrekken. SVMM moest verder met tien man, maar behield wel grip op de wedstrijd.

Na rust paste de scheidsrechter zich ook aan het niveau van de 4e klasse. Deze leidsman fluit anders in de hoofdklasse, maar dat was niet meer te merken. SVMM kreeg bij twijfel de beslissingen in de meeste gevallen niet mee en streed een ongelijke strijd. Toch bleef het een wedstrijd. DVSU kwam uiteindelijk door een twijfelachtige goal op voorsprong, 0-1. Waar voor buitenspel gefloten had moeten worden liet de scheidsrechter doorspelen en gaf aan dat de bal het laats was aangeraakt door een speler van SVMM. SVMM speelde in ondertal veelal de lange bal en probeerde hiermee het spel geforceerd te verplaatsen, duels om de 2e bal werden wel steeds meer geworden. Hierdoor kwam SVMM steeds dichter bij de goal van DVSU. Uit een zelf gecreëerde kans van Polle Westbroek, maakte Westbroek in zijn voorlopig laatste wedstrijd voor SVMM zijn 15e goal in 15 wedstrijden, 1-1.

Westbroek vertrekt komend seizoen naar SVL, om daar te ontdekken of hij het ook redt op een hoger niveau. Voor SVMM is het vertrek van deze doelpuntenmachine wel een gemis, maar hierdoor ontstaat er weer ruimte voor andere spelers.

DVSU kreeg niet veel later een vrije trap en deze werd hard en onhoudbaar binnengeschoten door Koen Ultee, 1-2. SVMM probeerde het nog wel, maar het zat niet mee. Polle Westbroek kreeg geen penalty, waar dat wel had moeten gebeuren en ook Tom Verboon kon de bal niet voor bij de keeper krijgen in een één tegen één situatie met de keeper van DVSU.

Wedstrijd was gespeeld en SVMM kan zich gaan richten op het nieuwe seizoen. HMS en Focus kregen de beide periodekampioenschappen toegewezen en al eerder had het niet al te sterke Zwaluwen Utrecht al de eerste periode gepakt. Edo verloor in een rechtsreeks duel tegen SVP en degradeert hierdoor samen met Austerlitz naar de 5e klasse.

Ook neemt SVMM afscheid van hoofdtrainer Fred Veenstra, die na een dienstverband van 16 jaar, verdeeld over twee perioden, tussendoor was hij nog twee seizoenen actief voor vv Scherpenzeel. Fred wordt volgend seizoen trainer van de b-selectie van vv Woudenberg en de -23. Vanaf deze plaats willen wij Fred bedanken voor alle inzet die hij heeft geleverd voor SVMM, daarnaast wensen wij hem veel succes bij zijn nieuwe uitdaging in Woudenberg.

0-1 56 min.

1-1 67 min. Polle Westbroek

1-2 69 min.

SVMM; Richard van Laar; Keith van Diermen, Stefan Prij, Jacob van den Essenburg, Tim de Fluiter; Robin Petersen, Polle Westbroek (75 min. William Potappel), Niek van Vemde (60 min. Arjan van Soest); Nick Engelen, Tom Verboon, Mark Hamulyak.

advertentie
advertentie